Печена риба по китайски
Оборудване
- Хартия за готвене
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 2-3 бр. риби по избор цели, изчистени
- 30 гр. джинджифил обелен и нарязан на ленти
- 5 бр. стръка пресен лук зелената част нарязана на дълги ленти, а бялата - на ситно
- 15 гр. кориандър
- 60 мл. растително олио или рапично
- 60 мл. соев сос
- 1 ч.л. захар
- 1 ч.л. винен оцет оризов
- 1 бр. червена люта чушка почистена от семките и нарязана на ленти
- ориз на пара (по желание)
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Подсушете изчистената риба добре с кухненска хартия отвътре и отвън.
- Напълнете рибите с половината от джинджифила, кориадъра и зелената част на пресния лук.
- Намазнете външната страна на рибата с малко олио и я поставете в кошницата Air Fryer върху перфорирана хартия за по-лесно лесно изваждане.
- Изберете програма AIR FRY (ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ), настройте температурата на 195˚С и времето за готвене на 12 минути. Времето за готвене зависи от размера на рибата, така че проверете степента на готовност след 9-тата минута.
- В купа смесете останалата част от пресният лук и джинджифила.
- В тенджера загрейте олиото, докато започне да пуши, след което го изсипете върху лука и джинджифила.
- Към тях добавте соевия сос, захарта и винения оцет.
- Когато рибата е готова, я поставете в чиния и я полейте със соса.
- Добавете кориандъра, останалия лук и червената люта чушка.
- Сервирайте с гарнитура от ориз, приготвен на пара.