Смесете солта, захарта, черния пипер, чесъна и портокаловата кора. Разбъркайте, докато се образува гъста паста.
Намажете патешките бутчета от двете страни с пастата. Поставете ги за една нощ в хладилник, без да ги покривате.
На дъното на вътрешния съд добавете малко количество олио и изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на степен High (Висока) и оставете уреда да загрее.
Избършете бутчетата с кухненска хартия и ги поставете във вътрешния съд с кожата надолу. Сотирайте и от двете страни до получаване на кафеникав загар.
Обърнете бутчетата. Деглазирайте дъното на съда и поставете капака за готвене под налягане. Изчакайте около 5 минути, без да избирате програма, за да може месото да поеме отделените сокове.
Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и време за готвене на 40 минути.
Когато програмата приключи, освободете бързо (ръчно) налягане, извадете патешките бутчета и ги оставете настрани.
Деглазирайте дъното на вътрешния съд, за да премахнете всички полепнали парченца и изсипете отделения бульон в буркан или чаша.
Полейте сварените зърна с 1 с.л. от бульона и ги поставете в кошницата Air fryer или върху приставката за дехидратиране.
Изберете програма AIR FRY (ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ), настройте температурата на 191˚С и времето за готвене на 8 минути, след което натиснете Start.
Когато програмата приключи, извадете житото (или зърнената храна, която сте избрали) и го поставете в чиния.
Поставете патешките бутчета в кошницата Air Fryer.
Изберете програма AIR FRY (ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ), настройте температурата на 191˚С и времето за готвене на 7 минути, след което натиснете Start.
В купа смесете житото, парченцата портокал и руколата.
Когато патешките бутчета са готови, ги добавете към салатата.
Сместе портокаловия сок с бульона, и полейте ястието.