Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

 

Инстант Пот | Рецепта за Пълнени картофи

Пълнени картофи с кайма, чедър и моцарела

4.67* от 6 гласа
Instant Brands Culinary Team
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 25 мин
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 30 мин
ОБЩО ВРЕМЕ 1 ч 20 мин
ТИП ЯСТИЕ Основно ястие, Гарнитура, Снак
КУХНЯ Американска, Модерна
ПОРЦИИ 4

Оборудване

  • Допълнителен съд, подходящ за употреба във фурна и с подходящ размер

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 4 бр. картофи средно големи
  • 1 с.л. зехтин
  • 450 гр. телешка кайма
  • 1/2 ч.ч. лук ситно нарязан на кубчета
  • 1/3 ч.ч. червена чушка ситно нарязана
  • 3 бр. скилидки чесън
  • 1/2 ч.ч. кетчуп
  • 1/2 ч.ч. сос барбекю
  • 1 с.л. сос Уорчестър
  • 1/2 ч.л. лют червен пипер
  • 2 ч.л. чили на прах
  • 1 с.л. доматена паста
  • 1 с.л. соев сос
  • 1 1/3 ч.ч. вода
  • сол и черен пипер на вкус

За топинга

  • 1/2 ч.ч. сирене чедър настъргано
  • 1/2 ч.ч. сирене моцарела настъргано
  • 2 ч.ч. заквасена сметана
  • 1/3 ч.ч. зелен лук нарязан, (или пресен накълцан кориандър)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Изберете програмата SAUTE (СОТИРАНЕ).
  • Във вътрешния съд на Instant Pot добавете зехтина.
  • След като зехтинът загрее, добавете каймата.
  • Каймата ще започне да отделя соковете си. След около 5 минути. изсипете течността, която се е отделила от каймата. Разбърквайте от време на време, докато каймата получи златист и хрупкав загар.
  • Добавете лука към каймата и сотирайте за 2 минути. Добавете чесъна и червената чушка, и сотирайте, докато усетите аромата на съставките.
  • Добавете соевия сос и соса Уорчестър, и деглазирайте. Към получената смес прибавете кетчупа, барбекю соса, червения пипер, чилито, доматената паста и 1/3 ч.ч. вода.
  • Спрете програмата с CANCEL (ОТКАЗ) и поставете капака за готвене под налягане.
  • Изберете програмата PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на High Pressure (Високо налягане) и време за готвене 5 минути, и натиснете Start.
  • След като програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено (NR) за 10 мин. и след това освободете бързо налягането (QR).
  • Ако сосът не е достатъчно гъст, го разбъркайте и изберете функцията SAUTE (СОТИРАНЕ) на висока степен (HIGH), за да редуцирате течността.
  • Прехвърлете сместта от вътрешния съд в отделна купа и я оставете настрани.
  • Почистете и подсушете вътрешния съд, и го поставете обратно в уреда.
  • Добавете останалото количество вода (1 ч.ч.) и поставете мултифункционалната решетка на дъното на вътрешния съд.
  • Измийте картофите и ги подредете върху решетката.
  • Сложете капака за готвене под налягане.
  • Изберете програмата PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на High Pressure (Високо налягане) и времето на 13 минути, след което натиснете Start.
  • Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено (NR) за 15 минути, след което освободете бързо останалата пара (QR).
  • Извадете внимателно картофите и ги оставете да се охладят за 5-10 минути.
  • След като са достатъчно охладени, така че да можете да ги докосвате, разрежете картофите по дължина през средата, като ги разделите на две половини.
  • С помощта на голяма лъжица издълбайте част от вътрешността на картофите.
  • Разпределете сместа с каймата между 8-те половинки. Поръсете всяка една със сиренето чедър и моцарелата, разпределяйки ги поравно.
  • Подредете картофите в допълнителния съд.
  • Поставете отново мултифункционалната решетка във вътрешния съд, а върху нея допълнителния съд с подредените картофи. Можете да ги разделите на няколко порции, в зависимост от големината на съда.
  • Поставете капака Air Fryer. Изберете програмата BROIL/GRILL (ГРИЛ). Температурата е автоматично зададена на 204°C. Настройте време за готвене 7 минути и натиснете Start.
  • След като програмата завърши, извадете картофите и ги оставете да се охладят за 10 минути.
  • Сервирайте със заквасена сметана и поръсете със зелен лук или кориандър.

Бележки

Ако преди печенето сте разпределили картофите на порции, изпъленете стъпки 23 и 24 за всяка една от тях.
ТАГОВЕ картофи, чедър, моцарела, телешка кайма

2 отговорa за "Рецепта за Пълнени картофи с кайма, чедър и моцарела"

  1. Интересна рецепта, която грабна вниманието ми. Стана страхотна, но с малко подобрение по мой вкус. Тъй като не обичам люто сложих сладък червен пипер и пропуснах чилито.

4.67 from 6 votes (5 ratings without comment)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата




Максималният размер на файла за качване: 10 MB. Можете да качите: снимка. Пуснете файловете тук

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. (вкл. ДДС)
0.00 лв.