Информация за кампанията Black Friday - вижте ТУК

Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

 

Инстант Пот | Рецепта за Наденица с картофено пюре и карамелизиран лук

Наденица с картофено пюре и карамелизиран лук

4.67* от 6 гласа
Instant Brands Culinary Team
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 10 мин
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 27 мин
ТИП ЯСТИЕ Основно ястие
ПОРЦИИ 2

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 200 гр. наденица
  • 2 бр. глави червен лук нарязан на ситно
  • 180 мл. вода
  • 1 ч.л. мащерка прясна
  • 60 гр. кафява захар
  • 100 мл. ябълков оцет
  • сол и черен пипер на вкус

за картофеното пюре

  • 4 бр. картофа обелени и нарязани на четвъртинки
  • 60 мл. сметана за готвене (или прясно мляко)
  • 30 гр. масло
  • 1 ч.л. мащерка прясна
  • 1/2 бр. скилидка чесън настърган
  • сол и черен пипер на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на степен High (Висока), добавете малко количество мазнина и оставете уреда да загрее.
  • Добавете наденицата и я запечатайте до златисто, след което я извадете и я оставете настрани.
  • Във вътрешния съд добавете лука и малко вода, за да деглазирате дъното.
  • Сотирайте лука, докато омекне.
  • Добавете сол на вкус, прясната мащерка и водата, след което натиснете бутон CANCEL.
  • Добавете наденицата при лука и поставете капака за готвене под налягане.
  • Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и време за готвене на 1 минута.
  • Когато програмата приключи, освободете бързо (ръчно) налягането.
  • Извадете наденицата от вътрешния съд и я оставете на страна.
  • Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на степен High (Висока).
  • Добавете захарта и оцета, и редуцирайте соса, докато се сгъсти.
  • Добавете сол и черен пипер на вкус.
  • Изключете уреда и извадете карамелизирания лук от съда.

на картофеното пюре

  • Поставете картофите във вътрешния съд. Добавете вода, така че да ги покрие и посолете добре.
  • Поставете капака и настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) и време за готвене на 12 минути.
  • Когато програмата приключи, освободете бързо (ръчно) налягането.
  • Прецедете водата от съда и добавете маслото, прясното мляко и чесъна.
  • Намачкайте картофите.
  • Към картофите добавете мащерката, сол и пипер на вкус, и разбъркайте добре.
  • Сервирайте наденицата с картофеното пюре и карамелизирания лук.
ТАГОВЕ картофи, чесън, кафява захар, наденица, прясно мляко, червен лук, ябълков оцет

1 отговорa за "Рецепта за Наденица с картофено пюре и карамелизиран лук"

4.67 from 6 votes (5 ratings without comment)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата




Максималният размер на файла за качване: 10 MB. Можете да качите: снимка. Пуснете файловете тук

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. (вкл. ДДС)
0.00 лв.