Наденица с картофено пюре и карамелизиран лук
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 200 гр. наденица
- 2 бр. глави червен лук нарязан на ситно
- 180 мл. вода
- 1 ч.л. мащерка прясна
- 60 гр. кафява захар
- 100 мл. ябълков оцет
- сол и черен пипер на вкус
за картофеното пюре
- 4 бр. картофа обелени и нарязани на четвъртинки
- 60 мл. сметана за готвене (или прясно мляко)
- 30 гр. масло
- 1 ч.л. мащерка прясна
- 1/2 бр. скилидка чесън настърган
- сол и черен пипер на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на степен High (Висока), добавете малко количество мазнина и оставете уреда да загрее.
- Добавете наденицата и я запечатайте до златисто, след което я извадете и я оставете настрани.
- Във вътрешния съд добавете лука и малко вода, за да деглазирате дъното.
- Сотирайте лука, докато омекне.
- Добавете сол на вкус, прясната мащерка и водата, след което натиснете бутон CANCEL.
- Добавете наденицата при лука и поставете капака за готвене под налягане.
- Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и време за готвене на 1 минута.
- Когато програмата приключи, освободете бързо (ръчно) налягането.
- Извадете наденицата от вътрешния съд и я оставете на страна.
- Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на степен High (Висока).
- Добавете захарта и оцета, и редуцирайте соса, докато се сгъсти.
- Добавете сол и черен пипер на вкус.
- Изключете уреда и извадете карамелизирания лук от съда.
на картофеното пюре
- Поставете картофите във вътрешния съд. Добавете вода, така че да ги покрие и посолете добре.
- Поставете капака и настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) и време за готвене на 12 минути.
- Когато програмата приключи, освободете бързо (ръчно) налягането.
- Прецедете водата от съда и добавете маслото, прясното мляко и чесъна.
- Намачкайте картофите.
- Към картофите добавете мащерката, сол и пипер на вкус, и разбъркайте добре.
- Сервирайте наденицата с картофеното пюре и карамелизирания лук.
Вкусноооо!!!