Кренвиршки с моцарела
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 200 гр. тесто за кроасани (1 лист) размразено
- 8 бр. кренвирша
- 1 ч.ч. сирене моцарела настъргано
- 1 с.л. масло обезсолено, разтопено
- 2 ч.л. сусам
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Разстелете тестото и го нарежете на 8 равни триъгълника.
- Поръсете всеки триъгълник с моцарела, така че да е добре покрит.
- Поставете по 1 бр. кренвирш върху широката страна на всеки триъгълник и го навийте на руло.
- Намажете с разтопеното масло горната страна на кренвиршките, след което поръсете със сусам.
- Изберете програма BAKE (ПЕЧЕНЕ), настройте температурата на 190°C и времето за готвене на 7 минути, след което натиснете Start, за да започне предварителното загряване на уреда.
- Когато уредът сигнализира с Add food, подредете кренвиршките в кошницата. Уверете се, че има достатъчно разстояние между тях и не се докосват. Печете кренвиршките на партиди, ако е необходимо.
- Когато времето за готвене приключи, извадете кренвиршките и ги сервирайте.