Информация за кампанията Black Friday - вижте ТУК

Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

 

Инстант Пот | Рецепта за Капама

Капама

4.85* от 19 гласа
Instant Pot Bulgaria
ТИП ЯСТИЕ Основно ястие
ПОРЦИИ 6

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 250 гр. сурова наденица нарязана на хапки (може да се замени с кървавица или суджук)
  • 4 бр. долно пилешко бутче (подбедрица)
  • 250-300 гр. телешко месо нарязано на хапки, по желание могат да се добавят и 1-2 бр. ребра
  • 300 гр. свинско месо от врат нарязано на хапки или свински ребърца
  • 1 кг. кисело зеле нарязано на ситно
  • 60 мл. олио или свинска мас
  • 100 гр. ориз
  • 5 бр. скилидки чесън
  • 1 с.л. чубрица
  • 1 с.л. червен пипер
  • 1 бр. дафинов лист
  • сол на вкус*
  • черен пипер на вкус
  • лют пипер на вкус по желание
  • 200 мл. червено вино
  • 50 мл. зелев сок или вода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) с настройка на температурата на More (Повече).
  • Във вътрешния съд на Instant Pot добавете олиото.
  • Когато олиото се нагорещи, запържете добре подсушените бутчета за около 2-3 минути докато станат златисти. Извадете бутчетата. Сложете и запържете ребърцата и нарязаното на хапки месо докато добие хубав кафеникав цвят.
  • Наденицата няма нужда да се запържва.
  • Към вече добре запърженото месо, добавете измития и отцеден ориз и запържете за 2-3 минути.
  • Добавете всички останали меса - вече запържените бутчета и нарязаната на хапки наденица.
  • Добавете зелето и подправките и разбъркайте хубаво.
  • Добавете виното и зелевия сок.
  • Спрете програмата с CANCEL (ОТКАЗ). Поставете капака за готвене под налягане.
  • Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и време 20 минути.
  • Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено изцяло (NR).
  • Капамата е готова за консумация.

Бележки

*В случай че киселото зеле и зелевият сок са много солени, няма нужда да се добавя сол към ястието.
ТАГОВЕ кисело зеле, телешко месо, пилешки бутчета, наденица, червено вино, свинско месо

8 отговорa за "Рецепта за Капама"

  1. 5 звезди
    Коледа наближава,мисля да я тествам в уреда. Правила съм капама само в глинен гювеч

  2. 5 звезди
    Страхотна рецепта! Всички си облизахме пръстите! Препоръчвам и добавям в любими!

  3. 5 звезди
    Никога не съм правила,но тази рецепта ме грабна.Задължително ще пробвам,след като в любимия Ево плюс ще се случат толкова бързо нещата.

  4. 5 звезди
    Прекрасно се получи!
    Обаче за нашия вкус не добавих виното..
    Много вкусно!

  5. 5 звезди
    Получи се страхотно.
    Свекърва ми е от родния край на капамата. Цял живот я е правила много часове на бавен огън. Тя не спря да хвали тази капама от инстант пота, колко бързо е станала и със същия вкус като нейната

  6. 5 звезди
    Жестоко, манджа с приготвяне за цяла нощ, която е готова за по-малко от час. Едно време правехме капама на Нова година, сега правим капама веднъж седмично. Какво повече да иска човек 🙂

4.85 from 19 votes (11 ratings without comment)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата




Максималният размер на файла за качване: 10 MB. Можете да качите: снимка. Пуснете файловете тук

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. (вкл. ДДС)
0.00 лв.