Хрупкава риба с грах и мента
Instant Brands Culinary Team
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 10 мин мин
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 12 мин мин
Тип уред Еър Фрайър/Фурна
Подсушете хубаво рибените филетата с кухненска хартия и ги оставете настрани.
Пригответе две купи: едната с брашно, а другата - с панко (или галета).
В трета купа смесете майонезата, 1 с.л. вода, червения пипер, 1 бр. скилидка чесън и кората от половин лимон, и разбъркайте добре.
Оваляйте филетата в брашно, после ги потопете в сместа с майонеза и накрая в галетата.
Изберете програма AIR FRY (ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ) , настройте температурата на 200˚С и времето за готвене на 12 минути .
Филетата ще са готови, след като придобият златиста коричка.
В отделна купа с вряла вода потопете грахът и покрийте с капак или стреч фолио за около 5 минути, след което прецедете водата.
Към граха добавете останалата кора от лимон, другата скилидка чесън, 1 с.л. лимонов сок и оставете сместа да почине за около 3 минути.
Преди сервиране намачкайте леко граха с вилица, подправете със сол и черен пипер на вкус и поръсете с ментата. Към рибата добавете резенчета лимон.
ТАГОВЕ лимон, мента, чесън, брашно, грах, панко, риба треска, майонеза
Instantpot.bg използва бисквитки (cookies) за правилното функциониране на сайта, за да Ви улесни в пазаруването и да предостави най-доброто преживяване. Ако продължите да използвате сайта, приемаме, че сте съгласни с това. Ок Политика за поверителност