Изберете програмата SAUTÉ (СОТИРАНЕ).
Добавете меда във вътрешния съд и го гответе до получаване на кафяв цвят.
Добавете бързо водата и бъркайте, докато медът абсорбира водата напълно.
Натиснете бутона CANCEL и изсипете карамелизирания мед в отделна купичка. Оставете го настрани.
В малка купа смесете бисквитите, брашното и разтопеното масло, и ги разбъркайте добре.
Намазнете форма за торта с падащо дъно и изсипете бисквитената смес в нея.
Притиснете хубаво сместа към стените и оставете във фризер, за да се охлади.
В голяма купа добавете крема сиренето, заквасената сметана и карамелизирания мед. Разбийте, докато се смесят напълно.
Добавете яйцата, солта, ванилията и царевичното брашно, като разбъркате отново (не бъркайте прекалено дълго).
Разделете сместа на две равни части и в едната част добавете тиквеното пюре и подправките. Разбъркайте добре.
Изсипете двата крема в подготвената форма за торта, като ги редувате.
Покрийте формата за торта плътно с алуминиево фолио.
Поставете решетката за готвене на пара на дъното на вътрешният съд.
Изсипете 250 мл. вода на дъното на съда и поставете формата за торта върху решетката. Поставете капака за готвене под налягане.
Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) и време за готвенет на 33 минути.
Когато програмата за готвене приключи, оставете налягането да се освобождава естествено.
Извадете чийзкейка от уреда и го поставете в хладилника да стегне за минимум 4 часа.
След като чийзкейкът стегне напълно, го извадете от формата и сервирайте с разбита сметана и тиквени семки.
Много добра рецепта
Много лек и приятен десерт, лесен за приготвяне с ИП 🙂