Бавно готвено пилешко месо с чесън и мед
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 1.3-1.5 кг. пилешки бутчета обезкостени
- 1/2 ч.ч. соев сос
- 1/2 ч.ч. мед
- 1/4 ч.ч. кетчуп
- 1 с.л. сос Срирача (или друг лют по избор)
- 1/4 ч.ч. сос Хойсин
- 1/4 ч.ч. пилешки бульон
- 6 бр. скилидки чесън смлян
- 2 с.л. винен оцет
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 1 ч.л. сусамово олио (или слънчогледово)
- 1 ч.л. джинджифил ситно нарязан
- сусамови семена за поръсване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Във вътрешния съд добавете соевия сос, меда, кетчупа, Хойсин соса и пилешкия бульон.
- С помощта на телена бъркалка, разбъркайте всичките съставки, докато сосът стане хомогенен и гладък.
- Добавете чесъна, оцета, лютия сос, черния пипер, олиото и джинджифила, след което разбъркайте добре.
- Добавете пилешките бутчета и ги потопете в соса, като се уверите, че цялото месо е добре покрито.
- Поставете капака за готвене под налягане.
- Настройте програма SLOW COOK (БАВНО ГОТВЕНЕ) на HIGH (ВИСОКО) и време за готвене 6 часа.
- Когато програмата приключи, извадете месото и го сервирайте като полеете със соса и поръсите със сусам.
- По желание сервирайте с гарнитура от сварен ориз или варени зеленчуци.
Най здравословната храна е бавното готвене . Тази рецепта много ми допада ,ще в пробвам задължително. На моя мъж синът му е Мастер шеф , отвориха едно заведение което всичкото месо е готвено със часове ,зависи от месото .
Ще го приготвя задължително,! Изглежда много вкусно!