Агнешки котлети с шам фъстък
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 400 гр. агнешки котлети с ребра (около 8 бр. ребра)
- 1 ч.л. сол
- 1/4 ч.л. черен пипер
- 80 гр. шам фъстък ситно нарязан
- 2 с.л. панко (или галета)
- 1 ч.л. пресен розмарин нарязан на ситно
- 2 ч.л. прясна мащерка нарязана на ситно
- 1 с.л. масло разтопено
- 1 с.л. дижонска горчица
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Смесете шам фъстъка, галетата, горчицата и подправките (сол, черен пипер, розмарин и мащерка).
- Добавете маслото и ги разбъркайте в чопър (кухненски робот) за няколко оборота.
- Подсушете агнешките котлети и ги натрийте със сместа, като се уверите, че са добре покрити от всички страни.
- Изберете програма AIR FRY (ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ), настройте температурата на 180˚С и времето за готвене на 18 минути, след което натиснете Start.
- Когато уредът сигнализира с Add food, поставете агнешкото месо върху леко намазнената приставка на кошницата.
- Когато уредът сигнализира с Turn food, игнорирайте известието.
- Когато програмата приключи, проверете температурата на котлетите с термометър за месо, за да сте сигурни, че са приготвени по Ваш вкус.* Гответе още 2-3 минути, ако предпочитате по-добре изпечено месо.
- Извадете приставката с агнешките котлети от еър фрайъра, покрийте я с кухненско фолио и оставете месото "да почине" поне 5 минути преди сервиране.