Питки с царевица
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 150 гр. царевица 120 гр. зърна и 30 мл. сок
- 100 мл. топло прясно мляко
- 2 ч.л. суха мая
- 1 ч.л. захар (5 гр.)
- 1/2 ч.л. сол
- 1 с.л. олио
- 300 гр. брашно
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- В купа смесете съставките, като брашното се добавя постепенно.
- Разбъркайте и оформете топка от тестото. Оставате да си „почине“ за 20 минути в покрита купа.
- Премесете тестото и го оставете да втаса за около 30 минути, докато удвои обема си.
- Оформете малки питки и ги оставете върху набрашнена повърхност, завити с кърпа да си „починат“ за 10 минути.
- Изберете програма BAKE (ПЕЧЕНЕ), настройте температурата на 170˚С и времето за готвене на 18 минути.
- Когато уредът сигнализира с Add food, подредете питките в кошницата, като оставите разстояние между тях, тъй като ще се надуят по време на печенето.
- Когато програмата приключи, извадете питките и ги оставете за кратко да се охладят. Да ви е сладко!