Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

 

Рецепта за Дроб сарма
Instant Pot Bulgaria

Агнешка дроб сарма

Подготовка 30 мин
Готвене 50 мин
Порции: 6
Обучение: Основно ястие, Гарнитура
Кухня: Българска, ВЕЛИКДЕНСКА

Продукти
  

  • 1 кг. агнешки комплект дреболии
  • 1 глава лук нарязан на ситно
  • 1 връзка зелен лук нарязан на ситно
  • 1 бр. малък морков нарязан на ситно
  • 1 връзка пресен магданоз
  • 1 ч.л. сух джоджен
  • 1 стрък пресен джоджен
  • 250 гр. ориз измит
  • 80 мл. олио
  • 1 ч.л. черен пипер млян
  • 1 ч.л. сол или на вкус
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1/2 ч.л. чесън на гранули
  • 10 бр. зърна черен пипер
  • 3 ч.ч. вода равна на 3 пъти количеството на ориза
за заливката
  • 2 бр. яйца
  • 350 мл. кисело мляко
  • 2 с.л. брашно (30 гр)
  • 1/2 ч.л. бакпулвер
  • щипка сол
  • 40 гр. кашкавал настърган

Method
 

  1. Измийте агнешките дреболии, накиснете ги в студена вода за 30 минути и ги изплакнете добре.
  2. Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на висока степен и оставете уреда да загрее.
  3. Поставете дреболиите във вътрешния съд и ги залейте със студена вода. Веднага щом водата заври, изключете програмата, прецедете дреболиите и изсипете водата.
  4. Налейте 3 ч.ч вода във вътрешния съд, добавете агнешките дреболии и зърната черен пипер.
  5. Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и времето за готвене на 30 минути.
  6. Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено за 10 минути, след което освободете бързо останалата пара.
  7. Извадете дреболиите от бульона и ги нарежете на малки кубчета. Прецедете бульона в друг удобен съд.
  8. Изплакнете вътрешния съд и изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ). Когато уредът загрее, добавете олиото, лука и моркова. Сотирайте около 2 минути.
  9. Добавете зеления лук и сотирайте за още 1 минута.
  10. Добавете нарязаните дреболии и сотирайте. След около 2 минути добавете ориза, разбъркайте за минута.
  11. Прибавете магданоза, джоджена, сухия чесън, сол на вкус, смления черен пипер и червения пипер. Разбъркайте и изключете програмата.
  12. Добавете 3 ч.ч. от прецедения бульон. Изчакайте около 2 минути и деглазирайте с шпатула старателно дъното на вътрешния съд.
  13. Поставете капака за готвене под налягане и настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Ниско налягане (Lo)* и времето за готвене на 15 минути.
на заливката
  1. Разбъркайте яйцата с щипка сол.
  2. Добавете брашното и разбъркайте до получаване на хомогенна смес.
  3. Добавете киселото мляко, бакпулвера и настъргания кашкавал, и разбъркайте добре.
  4. Когато програмата за готвене приключи, оставете налягането да се освободи естествено за 5 минути, след което освободете бързо останалата пара.
  5. Отворете капака на уреда и оставете дроб сармата да си „почине“ за 5 минути отворена, преди да я залеете със заливката.
  6. Добавете заливката и запечете на програма ROAST (ПЕЧЕНЕ), като настроите температурата на 185˚C и време за готвене 10 минути.**.
  7. Сервирайте топла и добавете кисело мляко, по желание.

Видео

Бележки

*При уреди само с една стенеп на налягането (високо), намалете времето за готвене на 10 минути.
**Ако използвате херметичен мултикукър без програми за готвене с горещ въздух, прехвърлете дроб сармата в тава, заравнете я и я залейте със заливката. Запечете в предварително загрята фурна на 180˚C до приятна руменина.

Tried this recipe?

Let us know how it was!

1 отговорa за "Рецепта за Агнешка дроб сарма"

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Recipe Rating




Максималният размер на файла за качване: 10 MB. Можете да качите: снимка. Пуснете файловете тук

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. / 0.00 € (вкл. ДДС)
0.00 лв. / 0.00 €