Миди, приготвени в еър фрайър
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 140 гр. чоризо
- 3 бр. домати големи
- 1 кг. миди
- 3 бр. скилидки чесън 2 от тях настъргани и 1 нарязана на слайсове
- 10 гр. магданоз нарязан на ситно
- 3 с.л. зехтин
- сол и черен пипер на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Нарежете чоризото на полумесеци и го оставете настрани.
- Нарежете доматите на половинки и ги поставете в Air Fryer кошницата. Поръсете ги със сол и черен пипер на вкус и добавете резенче чесън върху всеки домат.
- Изберете програма ROAST (ПЕЧЕНЕ), настройте температурата на 165˚С и времето за готвене на 6 минути, след което натиснете Start.
- Когато доматите омекнат, извадете слайсовете чесън и добавете чоризото при доматите. Гответе за още 1 минута, докато чоризото стане леко хрупкаво и мазнината от него започне да се отделя.
- В купичка смесете настъргания чесън и зехтина. Полейте мидите с чесновия зехтин и ги добавете в Air Fryer кошницата, като ги разпределите около доматите и чоризото.
- Изберете отново програма ROAST (ПЕЧЕНЕ), настройте температурата на 190˚С и времето за готвене на 5 минути. Гответе ястието, докато черупките на мидите се отворят.
- Разбъркайте мидите еднократно по средата на готвенето, за да се уверите, че се изпичат равномерно.
- Когато програмата приключи, прехвърлете мидите в голяма купа за сервиране и ги полейте със соса, който се е отделил под приставката на Air Fryer кошницата.
- При сервиране поръсете с магданоз и добавете запчения чесън.