Крамбъл (сладкиш) със сладолед, бъз и горски плодове
Оборудване
- Допълнителен съд с подходящ размер
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 2 л. ванилов сладолед оставен на стайна темепратура 15-20 мин. предварително
- 125 мл. бита сметана
- 50 мл. сироп от бъз
- 150 гр. малини
- 200 гр. ягоди
- 85 гр. масло
- 150 гр. брашно
- 75 гр. захар
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- В купа смесете малините, ягодите и сиропа от бъз. Разбъркайте ги и ги намачкайте.
- Пресипете сместа в допълнителния съд за печене.
- Изберете програма BAKE (ПЕЧЕНЕ), настройте на температура 180˚С и времето за готвене на 15 минути.
- Когато уредът сигнализира с Add food, поставете съда с плодовете и ги оставете да се готвят, докато станат с текстура на конфитюр.
- Когато програмата приключи, извадете конфитюра и го оставете да се охлади до стайна температура.
- В купа смесете маслото, захарта и брашното и ги стрийте с върха на пръстите си, за да оформите трохи.
- Добавете крамбъла в съд за печене и го поставете в еър фрайъра. Изберете програма BAKE (ПЕЧЕНЕ), настройте на температура 165˚С и времето за готвене на 18 минути. Разбърквайте през няколко минути, за да се изпече равномерно.
- Когато програмата приключи, оставете крамбъла да се охлади за няколко минути на стайна температура, след което го поставете в хладилник, за да изстине напълно.
- Постелете дъното на формата за торта с хартия за печене, след което поръсете половината от изстиналия крамбъл.
- Добавете равномерен слой от половината от сладоледа, след това добавете половината от горските плодове, така че да се потопят леко в сладоледа. Повторете слоевете отново.
- Поставете сладкиша във фризер, докато се втвърди.
- Преди сервиране добавете сметана за украса.