2л.ванилов сладоледоставен на стайна темепратура 15-20 мин. предварително
125мл.бита сметана
50мл.сироп от бъз
150гр.малини
200гр.ягоди
85гр.масло
150гр.брашно
75гр.захар
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
В купа смесете малините, ягодите и сиропа от бъз. Разбъркайте ги и ги намачкайте.
Пресипете сместа в допълнителния съд за печене.
Изберете програма BAKE (ПЕЧЕНЕ), настройте на температура 180˚С и времето за готвене на 15 минути.
Когато уредът сигнализира с Add food, поставете съда с плодовете и ги оставете да се готвят, докато станат с текстура на конфитюр.
Когато програмата приключи, извадете конфитюра и го оставете да се охлади до стайна температура.
В купа смесете маслото, захарта и брашното и ги стрийте с върха на пръстите си, за да оформите трохи.
Добавете крамбъла в съд за печене и го поставете в еър фрайъра. Изберете програма BAKE (ПЕЧЕНЕ), настройте на температура 165˚С и времето за готвене на 18 минути. Разбърквайте през няколко минути, за да се изпече равномерно.
Когато програмата приключи, оставете крамбъла да се охлади за няколко минути на стайна температура, след което го поставете в хладилник, за да изстине напълно.
Постелете дъното на формата за торта с хартия за печене, след което поръсете половината от изстиналия крамбъл.
Добавете равномерен слой от половината от сладоледа, след това добавете половината от горските плодове, така че да се потопят леко в сладоледа. Повторете слоевете отново.
Поставете сладкиша във фризер, докато се втвърди.
Преди сервиране добавете сметана за украса.
ТАГОВЕ масло, брашно, захар, ягоди, малини, сладолед, сироп от бъз
Instantpot.bg използва бисквитки (cookies) за правилното функциониране на сайта, за да Ви улесни в пазаруването и да предостави най-доброто преживяване. Ако продължите да използвате сайта, приемаме, че сте съгласни с това.