Информация за кампанията Black Friday - вижте ТУК

Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

 

Инстант Пот | Рецепта за Крамбъл (сладкиш) със сладолед, бъз и горски плодове

Крамбъл (сладкиш) със сладолед, бъз и горски плодове

Все още няма оценка
The Culinary Cartel
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 15 мин
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 33 мин
за охлаждане 30 мин
ТИП ЯСТИЕ Десерт
КУХНЯ Модерна
ПОРЦИИ 6

Оборудване

  • Допълнителен съд с подходящ размер

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 2 л. ванилов сладолед оставен на стайна темепратура 15-20 мин. предварително
  • 125 мл. бита сметана
  • 50 мл. сироп от бъз
  • 150 гр. малини
  • 200 гр. ягоди
  • 85 гр. масло
  • 150 гр. брашно
  • 75 гр. захар

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • В купа смесете малините, ягодите и сиропа от бъз. Разбъркайте ги и ги намачкайте.
  • Пресипете сместа в допълнителния съд за печене.
  • Изберете програма BAKE (ПЕЧЕНЕ), настройте на температура 180˚С и времето за готвене на 15 минути.
  • Когато уредът сигнализира с Add food, поставете съда с плодовете и ги оставете да се готвят, докато станат с текстура на конфитюр.
  • Когато програмата приключи, извадете конфитюра и го оставете да се охлади до стайна температура.
  • В купа смесете маслото, захарта и брашното и ги стрийте с върха на пръстите си, за да оформите трохи.
  • Добавете крамбъла в съд за печене и го поставете в еър фрайъра. Изберете програма BAKE (ПЕЧЕНЕ), настройте на температура 165˚С и времето за готвене на 18 минути. Разбърквайте през няколко минути, за да се изпече равномерно.
  • Когато програмата приключи, оставете крамбъла да се охлади за няколко минути на стайна температура, след което го поставете в хладилник, за да изстине напълно.
  • Постелете дъното на формата за торта с хартия за печене, след което поръсете половината от изстиналия крамбъл.
  • Добавете равномерен слой от половината от сладоледа, след това добавете половината от горските плодове, така че да се потопят леко в сладоледа. Повторете слоевете отново.
  • Поставете сладкиша във фризер, докато се втвърди.
  • Преди сервиране добавете сметана за украса.
ТАГОВЕ масло, брашно, захар, ягоди, малини, сладолед, сироп от бъз

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата




Максималният размер на файла за качване: 10 MB. Можете да качите: снимка. Пуснете файловете тук

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. (вкл. ДДС)
0.00 лв.