Фритата с моркови и спанак
Оборудване
- Форма за печене с подходящ размер
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 8 бр. яйца големи
- 80 мл. прясно мляко
- 25 гр. моркови нарязани на кубчета
- 70 гр. червени чушки нарязани на кубчета
- шепа спанак измит, нарязан
- 40 гр. сирене натрошено
- сол и черен пипер на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- В купа разбийте яйцата и добавете млякото, морковите, спанака, червените чушки, сол и черен пипер на вкус.
- На дъното на формата поставете хартия за печене и изсипете яйчената смес в нея.
- Във вътрешния съд на уреда поставете решетката за готвене на пара и добавете 250 мл. вода. Поставете формата върху решетката.
- Затворете капака за готвене под налягане. Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и времето за готвене на 20 минути.
- Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено за 5 минути, след което освободете бързо останалата пара.
- По желание поръсете със сирене и запечете за няколко минути.
Вкусно