Есенна супа с пиле и нудли
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 2 бр. моркови нарязани на шайби
- 2 бр. стръка целина
- 1 бр. дафинов лист
- 1 л. пилешки бульон
- 2 ч.л. чесън смлян
- 2 ч.л. босилек сушен
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- 2 бр. пилешки гърди
- 2 бр. топки нудли (или фиде)
- пресен кориандър за поръсване
- чеснови крутони за сервиране
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Поставете всички съставки (с изключение на нудлите и крутоните) във вътрешния съд Instant Pot в реда, както са посочени.
- Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и времето за готвене на 20 минути.
- Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено за 5-10 минути, след което освободете бързо (ръчно/от контролния панел) останалата пара.
- Отворете капака и извадете пилешките гърди. Накъсайте ги с помощта на вилица и ги върнете обратно във вътрешния съд.
- Добавете нудлите (фидето).
- Разбъркайте и оставете нудлите да омекнат от горещата течност.
- Сервирайте супата в купи, като поръсите с кориандър и добавите чеснови крутони.
Неочаквах да стане толкова вкусно. Много странна комбинация за мен от подправки и сложих по- малко от всички.
Не обичам прозрачни супи, но тази се получи чудесна.