Информация за кампанията Black Friday - вижте ТУК

Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

 

Инстант Пот | Рецепта за Телешко задушено (яхния)

Телешко задушено (яхния)

4.62* от 13 гласа
ТИП ЯСТИЕ Основно ястие
КУХНЯ Модерна

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 1 с.л. олио или масло
  • 500 гр. телешко месо нарязано
  • 1 бр. лук нарязан
  • 2 бр. моркови нарязани
  • 4 бр. картофи нарязани
  • 200 гр. гъби нарязани
  • 1 с.л. доматена паста
  • 1 с.л. сос Уорчестър
  • 1 бр. кубче бульон телешки
  • 650 ml. вода
  • сол на вкус
  • пипер на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ).
  • Във вътрешния съд на Instant Pot добавете и загрейте маслото или олиото.
  • Добавете и запечатайте месото, за около 5 мин. като разбърквате от време на време.
  • Добавете всички останали съставки. Кубчето бульон разтворете предварително във водата.
  • Спрете програмата с CANCEL (ОТКАЗ). Поставете капака за готвене под налягане.
  • Настройте програма STEW (ЗАДУШЕНО) на 35 минути.
  • Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено изцяло (NR).

Бележки

За модел Instant Pot Duo Crisp + Air Fryer използвайте програма Pressure Cook.
ТАГОВЕ моркови, гъби, праз лук, телешко месо, задушено, картофи

11 отговорa за "Телешко задушено (яхния)"

  1. При двойно количество ,времето за готвене същото ли остава ?

    1. Здравейте,
      При добавено по-голямо количество храна, времето за готвене ще остане същото, но времето за предварително загряване на уреда и за последващо освобождаване на налягането, ще бъде по-голямо.

  2. Браво хапването е топ.
    Аз само добавих около 100-120мл. Бяло вино след като запържих месото и изчаках алкохола да се изпари също така го готвих 40 мин. Много е вкусно

    1. Здравейте, Stew (Яхния) e предварително зададенa настройка за готвене под налягане, като и без нея времето за готвене отново следва да бъде 35 минути.
      Надяваме се, че рецептата ще Ви допадне.

  3. 5 звезди
    Страхотна рецепта и след соте месото го готвих само с лук за 40 минути и после за 10 минути добавих зеленчуците.

    1. Здравейте,

      Рецептата е изпробвана и при приготвянето й не се е получил този ефект при зеленчуците. Надяваме се, че и при Вас резултатът ще е успешен,за което ще се радваме да ни споделите.

  4. 5 звезди
    Много вкусно се получи. Благодаря за рецептата ❤️

  5. 5 звезди
    Само да се внимава телешкото месо да не е говеждо. За говеждо + 10 минути.

4.62 from 13 votes (9 ratings without comment)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата




Максималният размер на файла за качване: 10 MB. Можете да качите: снимка. Пуснете файловете тук

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. (вкл. ДДС)
0.00 лв.