Бавно готвено свинско с ананас и къри
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 3 с.л. брашно
- 1 ч.л. сол
- 1 кг. свинско месо нарязано на кубчета
- 4 с.л. зехтин
- 1 бр. лук нарязан на кубчета
- 1 с.л. къри на прах
- 1 с.л. червен пипер
- 1 с.л. чили на прах
- 300 мл. пилешки бульон
- 2 бр. червени люти чушки сушени
- 1 с.л. сладко от манго
- 1 ч.л. сос Уорчестър
- 400 гр. ананас на кубчета от консерва
- 2 бр. дафинови листа
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- В купа смесете брашното и солта.
- Оваляйте свинското месо в брашното, докато се покрие изцяло.
- Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на степен High (Висока) и оставете уреда да загрее.
- Добавете 2 с.л. зехтин.
- Сотирайте месото от всички страни, докато стане кафяво на цвят. Когато е готово, го извадете от вътрешния съд.
- Във вътрешния съд добавете останалото количество зехтин и лука, и сотирайте, докато стане прозрачен на цвят.
- Върнете обратно месото и всички останали съставки и ги гответе, докато заврят.
- Изключете програмата и поставете капака/подложката за готвене под налягане.
- Настройте програма SLOW COOK (БАВНО ГОТВЕНЕ) на степен Low (Ниска) и времето за готвене на 8 часа.
- Когато програмата приключи, извадете дафиновите листа и разбъркайте добре.
- Сервирайте с гарнитура от ориз.
За едно кило свинско 8 часа на бавно готвене?
Здравейте,
В случай, че желаете да приготвите по-голямо количество от ястието, можете да използвате калкулатора към рецептата. Така ще бъдат изчислени необходимите съставки за конкретния брой порции.
Много вкусно!