Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ).
Във вътрешния съд на Instant Pot добавете и загрейте зехтина.
След като зехтинът се нагорещи, добавете лука, чесъна, морковите и целината, и сотирайте за 3 минути или докато зеленчуците започнат да омекват.
Изключете програмата CANCEL (ОТКАЗ) и добавете бульона. С помощта на дървена лъжица деглазирайте, като отлепите покафенелите парченца от дъното на вътрешния съд. Добавете ригана, мащерката, солта, черния пипер и дафиновите листа и разбъркайте, за да се смесят.
Добавете боба, макароните и след това доматите на кубчета и доматеното пюре, но не разбърквайте (така доматите е по-малко вероятно да достигнат до дъното на съда, където могат да загорят).
Поставете капака за готвене под налягане.
Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на High Pressure (Високо налягане) и време 5 минути.
Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено за 10 минути, след което освободете бързо останалата пара (QR).