fbpx

Рецепта за Винен кебап

 

Винен Кебап

Instant Pot Bulgaria
ТИП ЯСТИЕ Основно ястие
КУХНЯ Българска
ПОРЦИИ 3

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 700 гр. свинско месо плешка или бут
  • 1/2 бр. глава лук голяма или 1 цяла малка, около 120 гр.
  • 50 мл. олио
  • 25 гр. доматено пюре / доматена паста
  • 1 ч.л. червен пипер около 5 гр.
  • 100 мл. червено вино висок клас
  • 6 бр. зърна черен пипер
  • 1 бр. дафинов лист
  • 600 мл. вода
  • 1 с.л. брашно пълна, около 20 гр.
  • сол на вкус
  • магданоз на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Нарежете лука на ситно. Нарежете месото на хапки (25-30гр.), като отстраните ципи и излишна мазнина, в случай че има такива.
  • Изберете програма SAUTE (СОТИРАНЕ) с настройка High и оставете да загрее добре.
  • Във вътрешния съд на Instant Pot добавете олиото. Добавете месото и запържете за няколко минути докато покафенее.
  • Добавете лука и запържете за още 3-4 минути.
  • Добавете червения пипер, доматената паста, черния пипер, дафинов лист и солта и запържете за още 30 секунди.
  • Междувременно разбъркайте брашното в малко хладка вода.
  • Добавете виното и изчакайте 2-3 минути докато алкохолът се изпари. Когато вече не усещате остър алкохолен аромат можете да прибавите горещата вода и размитото в хладка вода брашно. Разбъркайте добре и опитайте бульона на сол, ако е необходимо добавете допълнително на вкус.
  • Изключете програмата за сотиране с CANCEL (ОТКАЗ) и поставете капака за готвене под налягане.
  • Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на High Pressure (Високо налягане) на 15 минути.
  • Когато времето изтече, бързо освободете налягането.
  • Можете да комбинирате кебапа със задушен ориз или картофено пюре.
  • При сервиране поръсете с пресен магданоз.

Съвети

Изберете качествено червено вино, тъй като виното придава основния вкус и аромат на това ястие.
ТАГОВЕ свинско месо, червено вино
Умения

Публикувано на

13/11/2020