Рецепта за Вегетарианско чили с тиква и боб

 

Инстант Пот | Рецепта за Вегетарианско чили с тиква и боб

Вегетарианско чили с тиква и боб

Chop Secrets
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 10 мин.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 10 мин.
ОБЩО ВРЕМЕ 20 мин.
ТИП ЯСТИЕ Основно ястие
КУХНЯ Модерна
ПОРЦИИ 6

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 1 с.л. зехтин
  • 1 червен лук малък, на кубчета
  • 1 чушка халапеньо почистена от семките и нарязана
  • 2 скилидки чесън смлени
  • 1 с.л. чили на прах
  • 1 ч.ч. зеленчуков бульон
  • 1 ч.л. сол
  • 2 ч.ч. черен боб предварително сварен или от консерва, оцеден
  • 2 бр. домат големи
  • 4 ч.ч. тиква - мускатна цигулка на кубчета, около 600 гр.
  • 1 бр. дафинов лист

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Добавете зехтин във вътрешния съд на Instant Pot. Изберете програма SAUTE (СОТИРАНЕ).
  • Когато зехтинът се нагорещи, добавете нарязаните лук и халапеньо (по желание) и сотирайте докато лукът омекне, около 3-4 минути.
  • Добавете чесън и чили на прах и гответе още 1-2 минути.
  • Добавете бульона и деглазирайте, като използвате дървена лъжица, за да разбъркате добре и отлепите покафенелите парченца от дъното на вътрешния съд.
  • Добавете сол, черен боб, домати, тиква и дафинов лист в съда и разбъркайте, за да се смесят.
  • Изключете програмата за сотиране с CANCEL (ОТКАЗ) и поставете капака за готвене под налягане.
  • Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на 3 минути.
  • Когато времето изтече, бързо освободете налягането.
  • Сервирайте топло, като гарнирате по желание с кубчета авокадо, накълцан пресен кориандър, резен лайм и / или нарязано халапеньо.
ТАГОВЕ боб, тиква, халапеньо, чили
Умения

Публикувано на

26/10/2020

Изпращане на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата