8бр.листа лазаняприготвени според инструкциите на опаковката
1/2ч.л.сол
1/4ч.л.черен пипер
250мл.вода
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
В голяма купа смесете сиренето Рикота, спанака, половината от пармезана, чесъна, яйцето, солта и черния пипер, и разбъркайте добре.
На дъното на формата за кекс изсипете 100 гр. от доматения сос.
На кухненска дъска поставете предварително сварените кори за лазаня и намажете всяка една от тях с приготвената смес.
Навийте всяка приготвена кора по дължина и подредете рулцата във формата за кекс.
Изсипете останалия доматен сос върху рулата и поръсете с останалото количество от пармезана. Покрийте формата за кекс с алуминиево фолио.
Във вътрешния съд поставете мултифункционалната решетка и добавете водата.
Върху решетката поставете допълнителния съд с приготвените рулца.
Поставете капака за готвене под налягане и настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и времето за готвене на 12 минути.
Когато програмата приключи, освободете бързо (ръчно) налягането.
Внимателно извадете формата от вътрешния съд, отстранете фолиото и сервирайте.
Instantpot.bg използва бисквитки (cookies) за правилното функциониране на сайта, за да Ви улесни в пазаруването и да предостави най-доброто преживяване. Ако продължите да използвате сайта, приемаме, че сте съгласни с това.