Сладкиш с шамфъстък и малини
Оборудване
- Форма за торта/кекс с подходящ размер
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 2 бр. яйца големи
- 3 с.л. прясно мляко
- 60 гр. масло
- 160 гр. брашно
- 1 1/2 ч.л. бакпулвер
- 1/2 ч.л. сода за хляб
- 100 гр. пудра захар + допълнително за поръсване
- 1/8 ч.л. сол
- 30 гр. шамфъстък натрошен
- 60 гр. сладко от малини
- 250 мл. вода
- орехи натрошени
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- В купа смесете яйцата, млякото и маслото.
- В друга по-голяма купа смесете брашното, бакпулвера, содата, захарта и солта.
- Добавете течната смес към брашнената и разбъркайте с вилица. Не е необходимо получаването на напълно гладка текстура.
- Намазнете формата и изсиспете получената смес в нея.
- Отгоре добавете сладкото от малини и поръсете с шамфъстък.
- Във вътрешния съд поставете решетката за готвене на пара и добавете водата. Поставете формата върху решетката.
- Затворете капака за готвене под налягане, настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и времето за готвене на 30 минути.
- Когато готвенето приключи, освободете налягането естествено за 5 минути, след което освободете бързо (ръчно) останалото налягане.
- Извадете формата от вътрешния съд и оставете тортата да се охлади за 30 минути.
- Сервирайте, като поръсите с орехи и пудра захар.