Руло с бекон
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 1 бр. кубче пилешки бульон разтворено в 60 мл. вода
- 200 гр. крутони
- 2 бр. моркови нарязани на кубчета
- 1 бр. връзка целина нарязана на ситно
- 1 бр. лук обелен и нарязан на кубчета
- 1 бр. ябълка обелена и нарязана на кубчета
- 6 бр. скилидки чесън настърган
- 60 гр. масло
- 2 бр. яйца
- 2 гр. листа от мащерка
- 8 гр. салвия нарязана на ситно
- 450 гр. свинска кайма
- 18 бр. слайса бекон
- зехтин
- сол и черен пипер на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Накиснете крутоните в бульона и ги оставете настрани.
- Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на степен High (Висока), настройте времето за готвене на 8 минути и оставете уреда да загрее.*
- Добавете малко количество зехтин във вътрешния съд.
- Добавете морковите, целината и лука, и гответе, докато омекнат.
- Добавете ябълката.
- Когато всички съставки омекнат, добавете чесъна и маслото, и гответе до получаване на златист загар.
- Изсипете сместа в купа и овкусете със сол и черен пипер на вкус.
- Добавете крутоните (отцедени от бульона), яйцата, подправките и каймата. Размесете, докато съставките се смесят напълно.
- Поставете хартия за печене върху кухненския плот и подредете слайсовете бекон, така че да образуват голям правоъгълник с размер около 28 см.
- Нарежете наполовина няколко допълнителни парчета бекон и ги поставете от долната страна, за да направите правоъгълника по-голям.
- Накрая добавете напречно 4 слайса бекон от двете страни, за да можете да обгърнете плънката.
- Добавете плънката по средата на правоъгълника от бекон, оформяйки го стегнато под формата на руло.
- Сгънете страничните ивици бекон над краищата на плънката, след което използвайте хартията, за да навиете бекона изцяло около плънката.
- Изберете програма AIR FRY (ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ), настройте температурата на 165˚С и времето за готвене на 40 минути, след което натиснете Start.**
- Когато уредът сигнализира с Add food, поставете рулото по диагонал в кошницата.
- Гответе, докато беконът стане хрупкав и със златиста коричка.
- Сервирайте с гарнитура по избор.