Информация за кампанията Black Friday - вижте ТУК

Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

 

Инстант Пот | Рецепта за Руло с бекон

Руло с бекон

5* от 1 глас
The Culinary Cartel
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 15 мин
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 48 мин
ТИП ЯСТИЕ Основно ястие
ПОРЦИИ 6

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 1 бр. кубче пилешки бульон разтворено в 60 мл. вода
  • 200 гр. крутони
  • 2 бр. моркови нарязани на кубчета
  • 1 бр. връзка целина нарязана на ситно
  • 1 бр. лук обелен и нарязан на кубчета
  • 1 бр. ябълка обелена и нарязана на кубчета
  • 6 бр. скилидки чесън настърган
  • 60 гр. масло
  • 2 бр. яйца
  • 2 гр. листа от мащерка
  • 8 гр. салвия нарязана на ситно
  • 450 гр. свинска кайма
  • 18 бр. слайса бекон
  • зехтин
  • сол и черен пипер на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Накиснете крутоните в бульона и ги оставете настрани.
  • Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на степен High (Висока), настройте времето за готвене на 8 минути и оставете уреда да загрее.*
  • Добавете малко количество зехтин във вътрешния съд.
  • Добавете морковите, целината и лука, и гответе, докато омекнат.
  • Добавете ябълката.
  • Когато всички съставки омекнат, добавете чесъна и маслото, и гответе до получаване на златист загар.
  • Изсипете сместа в купа и овкусете със сол и черен пипер на вкус.
  • Добавете крутоните (отцедени от бульона), яйцата, подправките и каймата. Размесете, докато съставките се смесят напълно.
  • Поставете хартия за печене върху кухненския плот и подредете слайсовете бекон, така че да образуват голям правоъгълник с размер около 28 см.
  • Нарежете наполовина няколко допълнителни парчета бекон и ги поставете от долната страна, за да направите правоъгълника по-голям.
  • Накрая добавете напречно 4 слайса бекон от двете страни, за да можете да обгърнете плънката.
  • Добавете плънката по средата на правоъгълника от бекон, оформяйки го стегнато под формата на руло.
  • Сгънете страничните ивици бекон над краищата на плънката, след което използвайте хартията, за да навиете бекона изцяло около плънката.
  • Изберете програма AIR FRY (ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ), настройте температурата на 165˚С и времето за готвене на 40 минути, след което натиснете Start.**
  • Когато уредът сигнализира с Add food, поставете рулото по диагонал в кошницата.
  • Гответе, докато беконът стане хрупкав и със златиста коричка.
  • Сервирайте с гарнитура по избор.

Бележки

* Ако не разполагате с херметичен мултикукър Instant Pot, можете да сотирате съставките в тиган на котлона;
** Ако не разполагате с еър фрайър Vortex, можете да изпечете ястието във фурна.
ТАГОВЕ яйца, ябълки, бекон, чесън, масло, лук, пилешки бульон, свинска кайма, крутони
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата




Максималният размер на файла за качване: 10 MB. Можете да качите: снимка. Пуснете файловете тук

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. (вкл. ДДС)
0.00 лв.