Великденски бисквити
Оборудване
- Формички за бисквити - яйце или зайче
- Кухненско стреч фолио
- Хартия за печене
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 2 ч.ч. универсално брашно + допълнително за разточване и изрязване
- 1/2 ч.л. бакпулвер
- 1/4 ч.л. сол
- 1 бр. голямо яйце
- 1 ч.л. ванилов екстракт
- 8 с.л. обезсолено масло със стайна температура
- 1 ч.ч. захар на кристали
По желание:
- бяла или цветна глазура, бонбони и пръчици за декорация
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- В голяма купа смесете брашното, бакпулвера и солта.
- В друга купа, с помощта на миксер, разбийте маслото и захарта на средна скорост, до получаване на лека и пухкава текстура.
- Добавете яйцето и ванилията, и разбъркайте.
- Към получената смес прибавете тази с брашното и разбийте с миксер на ниска скорост до пълното смесване на всички съставки.
- От полученото тесто оформете топка и го увийте в стреч фолио.
- Поставете тестото във фризер и го оставете да почине за 20 минути.
- Когато времето изтече, извадете тестото от хладилника и го оставете за 5 минути на стайна температура, за да се темперира.
- На леко набрашнена повърхност разточете тестото, докато стане с дебелина около 6-7 мм.
- С помощта на избраните формички изрежете бисквитите.
- Изберете програма BAKE (ПЕЧЕНЕ), настройте температурата на 180˚С и времето за готвене на 8 минути.
- Когато уредът сигнализира с Add food, поставете хартията за печене и подредете изрязаните бисквити, като оставяте разстояние около 2,5 см. между всяка.
- Когато програмата приключи, извадете готовите бисквити и ги поставете върху решетка, за да изстинат напълно.
- По желание: украсете бисквитите с декорация.
Напълно безформени се получиха, а следвах точно рецептата