Топъл маслен ром с ароматни подправки
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 6 с.л. масло
- 1/2 ч.ч. кафява захар тъмнокафява, тип Мусковадо
- 2 бр. пръчки канела или 1/2 ч.л. канела на прах (или на вкус)
- 1/2 ч.л. индийско орехче
- щипка сол
- 200 мл. ром с подправки
- 4 бр. пръчки канела за сервиране
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Поставете всички съставки с изключение на рома във вътрешния съд на Instant Pot и добавете 2 чаши вода.
- Разбъркайте добре, след това поставете капака за готвене под налягане.
- Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и време 1 минута.
- Когато времето изтече освободете бързо налягането.
- Свалете капака, добавете рома в съда и разбъркайте.
- Налейте получената напитка в чаши и украсете всяка с пръчка канела.
- Сервирайте топло.