Тайландска супа с кокосово мляко и моркови
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 1 с.л. кокосово масло
- 1 глава лук малка, обелена и нарязана на кубчета
- 450 гр. моркови обелени и нарязани на кубчета
- 2 скилидки чесън смлени
- 1 с.л. Тайландска червено къри паста
- 4 ч.ч. зеленчуков бульон
- 1 ч.л. мед
- 1 ч.ч. кокосово мляко консерва
- 1 с.л. пресен сок от лайм
- 1/4 ч.л. къри люспи лют червен пипер
- 1 ч.л. морска сол
- 1/2 ч.л. черен пипер смлян
- 1/4 ч.ч. пресен босилек нарязан на ленти
- пресен босилек за сервиране, нарязан на ленти, около 3 с.л.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Изберете програма SAUTE (СОТИРАНЕ) и загрейте кокосовото масло. Добавете лука и морковите. Сотирайте за 3-5 минути, докато лукът стане прозрачен.
- Добавете чесъна и къри пастата. Продължете да сотирате 1 минута. Добавете останалите съставки, с изключение на 3-те супени лъжици босилек, предназначен за сервиране. Натиснете бутон CANCEL (ОТКАЗ). Сложете капака за готвене под налягане.
- Настройте програма SOUP (СУПА) на 20 минути.
- Когато времето изтече, оставете налягането да се освободи естествено за 10 минути, след което освободете бързо останалото налягане.
- Пасирайте супата директно във вътрешния съд с помощта на пасатор или използвайте отделен външен блендер и пасирайте на части.
- Разпределете в купички, украсете всяка купичка с 1/2 с.л. босилек и сервирайте топла.