3ч.л.зехтин(1 ч.л. за пъстървата и 2 ч.л. за салатата)
1с.л.лимонов сок
1бр.скилидка чесънсмлян (по желание)
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Изберете програмата ROAST (ПЕЧЕНЕ) и настройте температурата на 200°C и време за готвене 25 минути.
Направете няколко малки дупки по дължината на патладжана.
Когато уредът сигнализира с Add food, поставете патладжана в кошницата.
След 10 минути, обърнете патладжана и добавете чушката. Когато програмата приключи, оставете зеленчуците в уреда за 10 минути.
Извадете патладжана и чушката, и ги оставете настрани.
Изплакнете и подсушете кошницата, и я поставете обратно в уреда.
Изберете програмата ROAST (ПЕЧЕНЕ) и настройте температурата на 200°C и време за готвене 15 минути.
Овкусете пъстървата със сол на вкус, черния пипер и зехтина.
Когато уредът сигнализира с Add food, поставете сьомговата пъстърва в кошницата.
Почистете червената чушка от люспите и семките, и я нарежете на кубчета.
Разрежете патладжана по дължина и извадете с лъжица месестата част. Нарежете на кубчета.
За да приготвите салатата, смесете в купа червената чушка, патладжана, магданоза, лука, чесъна, лимоновия сок, балсамовия оцет, солта и зехтина. Подправете допълнително, ако е необходимо.
Извадете сьомговата пъстърва от еър фрайъра, когато е добре изпечена. Сервирайте със салатата.
Instantpot.bg използва бисквитки (cookies) за правилното функциониране на сайта, за да Ви улесни в пазаруването и да предостави най-доброто преживяване. Ако продължите да използвате сайта, приемаме, че сте съгласни с това.