Сьомга с червени картофи и спанак
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 450 гр. малки червени картофи на четвъртинки
- 1 ч.ч. вода
- 1 1/4 ч.л. сол разделена
- 3/4 ч.л. черен пипер разделен
- 560 гр. сьомга 4 еднакви филета, от около 140 гр. всяко
- 1/4 ч.л. сладък червен пипер
- 1/2 ч.л. лимонова кора зест
- 4 бр. скилидки чесън смлени
- 2 с.л. масло от авокадо
- 4 ч.ч. бейби спанак
- 4 бр. резени лимон
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Поставете картофите във вътрешния съд на Instant Pot и добавете 1 чаша вода, 1/4 ч.л. сол и 1/4 ч.л. черен пипер. Поставете решетката за готвене на пара върху картофите.
- Поръсете сьомгата с червения пипер, лимоновата кора, 1/2 ч.л. сол и 1/4 ч.л. черен пипер и я поставете върху решетката за готвене на пара. Затворете капака.
- Настройте Instant Pot на програма PRESSURE COOK (ПОД НАЛЯГАНЕ) и задайте време за готвене 3 МИНУТИ.
- Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено изцяло (NR).
- Внимателно извадете решетката за готвене на пара със сьомгата и оставете настрана.
- Натиснете бутон SAUTÉ (СОТИРАНЕ) и гответе картофите 1 минута. Добавете чесъна и гответе още 2 минути, като разбърквате често. Добавете маслото от авокадо и останалата сол и черен пипер, и разбъркайте. Използвайте вилица, за да намачкате внимателно картофите. Натиснете бутон CANCEL (ОТКАЗ).
- Добавете спанака и разбъркайте, докато омекне, около 1-2 минути.
- Сервирайте с лимонов резен.
Страхотна рецепта
Стана супер! Най-вече ни допадна комбинацията от картофите със спанака.
Много вкусна!