Информация за кампанията Black Friday - вижте ТУК

Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

 

Инстант Пот | Рецепта за Пуканки

Пуканки

4.60* от 5 гласа
ТИП ЯСТИЕ Снак

Оборудване

  • Стъклен капак

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 2 с.л. кокосово масло
  • 100 гр. царевица за пукане
  • 25 гр. масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) с настройка на температурата на More (Повече).
  • Във вътрешния съд на Instant Pot добавете 2 супени лъжици кокосово масло и оставете да се разтопи напълно. С помощта на шпатула разнесете маслото, така че да покрие основата навсякъде.
  • Добавете няколко зрънца царевица за тест и изчакайте, докато започнат да се пукат.
  • След това добавете останалата царевица на равномерен слой.
  • Поставете стъкления капак и с помощта на ръкавици извадете вътрешния съд от основния корпус. Започнете внимателно да го разклащате като се уверите, че зрънцата са на равномерен слой и напълно покрити с кокосовото масло.
  • Оставете вътрешния съд извън основния корпус за 30 секунди. НЕ спирайте програма програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) през това време.
  • Поставете вътрешния съд обратно в основния корпус. Зрънцата царевица трябва да започнат да се пукат не след дълго.
  • След като зрънцата започнат да се пукат, открехнете леко капака, за да излиза парата.
  • Когато пукванията се забавят и намалеят до едно на всеки няколко секунди, свалете капака и извадете вътрешния съд от основния корпус.
  • Незабавно прехвърлете прясно приготвените пуканки в голяма купа или дълбока чиния.
  • Измийте и подсушете вътрешния съд (или използвайте резервен такъв). Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) с настройка на температурата на Normal. Разтопете маслото докато започне леко за покафенява и внимателно и равномерно полейте с него пуканките. Добавете сол или захар или любимите си подправки на вкус.

Бележки

През цялото време на изпукването придържайте леко капака, като внимавате да не се изгорите.
Рецептата не е подходяща за приготвяне в модела Instant Pot Duo Crisp + Air Fryer.
ТАГОВЕ масло, царевица

6 отговорa за "Рецепта за Пуканки"

  1. В точка 1.Изберетме програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) с настройка на температурата на More (Повече), коя степен от 1 до 6 на ИП Про Крисп+АФ?

    1. Здравейте,

      При Вашия модел следва да изберете висока степен на темературата, т.е. L6

    1. Здравейте,

      Рецептата не е предназначена за приготвяне на пуканки в плик.

    1. Не, необходимо е поне минимално количество мазнина за програма Saute, в противен случай зрънцата царевица ще загорят. Дори някои да успеят да се пукнат, ще са единични звънца. Препоръчваме използването на кокосова мазнина, тъй като спецификите й, като точка на димене и др, перфектно се съчетават с процеса на домашно приготвени пуканки, С други видове мазнини, като зехтин например, зрънцата ще загорят много по-лесно.

4.60 from 5 votes (5 ratings without comment)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата




Максималният размер на файла за качване: 10 MB. Можете да качите: снимка. Пуснете файловете тук

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. (вкл. ДДС)
0.00 лв.