Пуканки
Оборудване
- Стъклен капак
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 2 с.л. кокосово масло
- 100 гр. царевица за пукане
- 25 гр. масло
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) с настройка на температурата на More (Повече).
- Във вътрешния съд на Instant Pot добавете 2 супени лъжици кокосово масло и оставете да се разтопи напълно. С помощта на шпатула разнесете маслото, така че да покрие основата навсякъде.
- Добавете няколко зрънца царевица за тест и изчакайте, докато започнат да се пукат.
- След това добавете останалата царевица на равномерен слой.
- Поставете стъкления капак и с помощта на ръкавици извадете вътрешния съд от основния корпус. Започнете внимателно да го разклащате като се уверите, че зрънцата са на равномерен слой и напълно покрити с кокосовото масло.
- Оставете вътрешния съд извън основния корпус за 30 секунди. НЕ спирайте програма програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) през това време.
- Поставете вътрешния съд обратно в основния корпус. Зрънцата царевица трябва да започнат да се пукат не след дълго.
- След като зрънцата започнат да се пукат, открехнете леко капака, за да излиза парата.
- Когато пукванията се забавят и намалеят до едно на всеки няколко секунди, свалете капака и извадете вътрешния съд от основния корпус.
- Незабавно прехвърлете прясно приготвените пуканки в голяма купа или дълбока чиния.
- Измийте и подсушете вътрешния съд (или използвайте резервен такъв). Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) с настройка на температурата на Normal. Разтопете маслото докато започне леко за покафенява и внимателно и равномерно полейте с него пуканките. Добавете сол или захар или любимите си подправки на вкус.
В точка 1.Изберетме програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) с настройка на температурата на More (Повече), коя степен от 1 до 6 на ИП Про Крисп+АФ?
Здравейте,
При Вашия модел следва да изберете висока степен на темературата, т.е. L6
Може ли да се пукат пуканки за микровълнова с плика
Здравейте,
Рецептата не е предназначена за приготвяне на пуканки в плик.
Възможно ли е да се направят без мазнина?
Не, необходимо е поне минимално количество мазнина за програма Saute, в противен случай зрънцата царевица ще загорят. Дори някои да успеят да се пукнат, ще са единични звънца. Препоръчваме използването на кокосова мазнина, тъй като спецификите й, като точка на димене и др, перфектно се съчетават с процеса на домашно приготвени пуканки, С други видове мазнини, като зехтин например, зрънцата ще загорят много по-лесно.