Поширани круши в червено вино и подправки
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 4 бр. круши зрели, но все още твърди
- 2 с.л. лимонов сок прясно изцеден
- 4 ч.ч. червено вино сухо
- 1/2 ч.ч. портокалов сок прясно изцеден
- 2 ч.л. портокалова кора настъргана
- 1/4 ч.ч. захар
- 1 бр. пръчка канела
- 1/2 ч.л. карамфил смлян
- 1/2 ч.л. джинджифил смлян смлян
- 1 стрък прясна мента
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Измийте и обелете крушите, като оставите дръжката. Използвайте лъжица или друг подходящ инструмент (уред за почистване на сърцевина / уред за оформяне на топчета), за да премахнете сърцевината със семките в долната и средна част на крушата, без да достигате до горната част, за да запазите дръжката.
- Намажете крушите отвътре и отвън с лимоновия сок.
- Във вътрешния съд на Instant Pot смесете виното, портокаловия сок, портокаловата кора, захарта, канелената пръчица, карамфила и джинджифила.
- Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) с настройка на температурата на More (Повече). Оставете да заври бавно за около 3-5 минути като разбърквате, за да се смеси и разтвори захарта.
- Внимателно поставете крушите в течността. Настройте температурата на сотиране на Less (По-малко) и оставете да къкри в продължение на още 5 минути.
- Изключете програмата с CANCEL (ОТКАЗ). Поставете капака за готвене под налягане.
- Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на 3 минути, с ниво на налягане Low (Ниско).
- Когато времето изтече, освободете бързо налягането.
- Използвайте решетъчна лъжица, за да прехвърлите крушите внимателно в чиния за сервиране.
- Гарнирайте с клонче мента.