Измийте и обелете крушите, като оставите дръжката. Използвайте лъжица или друг подходящ инструмент (уред за почистване на сърцевина / уред за оформяне на топчета), за да премахнете сърцевината със семките в долната и средна част на крушата, без да достигате до горната част, за да запазите дръжката.
Намажете крушите отвътре и отвън с лимоновия сок.
Във вътрешния съд на Instant Pot смесете виното, портокаловия сок, портокаловата кора, захарта, канелената пръчица, карамфила и джинджифила.
Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) с настройка на температурата на More (Повече). Оставете да заври бавно за около 3-5 минути като разбърквате, за да се смеси и разтвори захарта.
Внимателно поставете крушите в течността. Настройте температурата на сотиране на Less (По-малко) и оставете да къкри в продължение на още 5 минути.
Изключете програмата с CANCEL (ОТКАЗ). Поставете капака за готвене под налягане.
Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на 3 минути, с ниво на налягане Low (Ниско).
Когато времето изтече, освободете бързо налягането.
Използвайте решетъчна лъжица, за да прехвърлите крушите внимателно в чиния за сервиране.
Instantpot.bg използва бисквитки (cookies) за правилното функциониране на сайта, за да Ви улесни в пазаруването и да предостави най-доброто преживяване. Ако продължите да използвате сайта, приемаме, че сте съгласни с това.