Пилешки крилца с картофи Уеджис
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 12 бр. пилешки крилца
- 4 бр. картофи средни по големина
- 3 с.л. пармезан настърган
- 1 бр. яйце
- 1 ч.ч. хлебни трохи (или галета)
- 1 с.л. мащерка изсушена
- 4 ч.л. чесън на прах (1 ч.л. за картофите и 3 ч.л. за панировката)
- 1/2 с.л. лук на прах
- 2 ч.л. червен пипер
- 1/4 ч.л. черен пипер или на вкус
- 4,5 ч.л. сол (1,5 ч.л. за картофите и 3 ч.л. за панировката)
- 1/2 с.л. зехтин
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Разрежете картофите хоризонтално през средата и след това всяка половинка я нарежете на 4 полумесеца.
- Овкусете картофите с чесъна на прах, щипка черен пипер, солта и зехтина.
- Поръсете с пармезан и ги оставете настрани.
- В отделна купа разбийте яйцето с 1 с.л. вода.
- В друга чиния подгответе панировката: изсипете хлебните трохи (галетата) заедно с чесъна на прах, лука на прах, червения пипер, мащерката, солта и щипка черен пипер.
- Потопете всяко крилце в разбитото яйце, след което внимателно го оваляйте в панировката, така че да се покрие изцяло.
- Изберете програмата AIR FRY (ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ) и настройте температурата на 200°C и време за готвене 25 минути. Натиснете бутона Start.
- Когато уредът сигнализира с Add food, поставете крилцата и картофите.
- Когато уредът сигнализира с Turn food, обърнете крилцата и картофите.
- Когато програмата приключи, извадете готовата храна и сервирайте със сос по избор.
Благодаря за рецептата!
Става много вкусно!