700гр.пилешко месопилешка пържола от бут, без кост и без кожа
1ч.ч.сметана за готвененискомаслена, предварително затоплена
2с.л.брашно
1/2ч.ч.пармезаннастърган
3ч.ч.бейби спанакнарязан
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Сложете маслото във вътрешния съд на Instant Pot. Изберете функция SAUTE (СОТИРАНЕ).
Когато маслото се разтопи, добавете лука в съда и сотирайте докато омекне, 3-4 минути. Добавете чесъна и гответе още 1-2 минути.
Добавете бульона и деглазирайте, като използвате дървена лъжица, за да отлепите и разбъркате евентуални парченца, залепнали по дъното на съда.
Спрете програмата с CANCEL (ОТКАЗ).
Добавете пилето във вътрешния съд и поставете капака за готвене под налягане.
Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на 5 минути.
Когато времето изтече, оставете налягането да се освободи естествено за 5 минути, след което освободете бързо останалото налягане.
Извадете пилето и го поставете на чиния за сервиране.
Разбъркайте брашното в сметаната за готвене до гладка смес. Добавете сместа и пармезана във вътрешния съд и разбъркайте. Гответе и разбърквайте, докато се сгъсти, около 3-4 минути, като се върнете за кратко в режим SAUTE (СОТИРАНЕ) ако е необходимо.
Добавете спанака и разбъркайте. Подправете на вкус.
Сервирайте соса върху пилето, като можете да добавите нудли, тиквички, ориз или зеленчуци като гарнитура.
Instantpot.bg използва бисквитки (cookies) за правилното функциониране на сайта, за да Ви улесни в пазаруването и да предостави най-доброто преживяване. Ако продължите да използвате сайта, приемаме, че сте съгласни с това.