Пиле с чесън и пармезан
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 2 с.л. масло
- 1 бр. глава лук малък, фино нарязан на кубчета
- 4 бр. скилидки чесън смлени
- 1/2 ч.ч. пилешки бульон
- 700 гр. пилешко месо пилешка пържола от бут, без кост и без кожа
- 1 ч.ч. сметана за готвене нискомаслена, предварително затоплена
- 2 с.л. брашно
- 1/2 ч.ч. пармезан настърган
- 3 ч.ч. бейби спанак нарязан
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Сложете маслото във вътрешния съд на Instant Pot. Изберете функция SAUTE (СОТИРАНЕ).
- Когато маслото се разтопи, добавете лука в съда и сотирайте докато омекне, 3-4 минути. Добавете чесъна и гответе още 1-2 минути.
- Добавете бульона и деглазирайте, като използвате дървена лъжица, за да отлепите и разбъркате евентуални парченца, залепнали по дъното на съда.
- Спрете програмата с CANCEL (ОТКАЗ).
- Добавете пилето във вътрешния съд и поставете капака за готвене под налягане.
- Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на 5 минути.
- Когато времето изтече, оставете налягането да се освободи естествено за 5 минути, след което освободете бързо останалото налягане.
- Извадете пилето и го поставете на чиния за сервиране.
- Разбъркайте брашното в сметаната за готвене до гладка смес. Добавете сместа и пармезана във вътрешния съд и разбъркайте. Гответе и разбърквайте, докато се сгъсти, около 3-4 минути, като се върнете за кратко в режим SAUTE (СОТИРАНЕ) ако е необходимо.
- Добавете спанака и разбъркайте. Подправете на вкус.
- Сервирайте соса върху пилето, като можете да добавите нудли, тиквички, ориз или зеленчуци като гарнитура.