Пълнени гъби и начос с телешка кайма
Оборудване
- Тиган / тенджера
- Хартия за печене
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за пълнените гъби
- 10 бр. гъби печурки
- 1 1/2 с.л. масло
- 1 с.л. пармезан настърган
- 3 бр. слайса моцарела
- 2 бр. скилидки чесън ситно нарязан
- 2 бр. стръка мащерка
- 1 ч.л. сол
- 1/4 ч.л. черен пипер
- 1 с.л. кориандър (за украса)
за начоса с телешка кайма
- 240 гр. телешка кайма
- 1 с.л. люта чушка Халапеньо ситно нарязана
- 2 с.л. лук ситно нарязан
- 2/3 ч.ч. домати нарязани на кубчета
- 1/2 ч.л. сол
- 1/4 ч.л. черен пипер
- 15 бр. тортила чипс
- 2/3 ч.ч. микс от сирена настърган (Монтерей Джак и моцарела, или по избор)
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
на пълнените гъби
- Премахнете пънчетата на гъбите и ги нарежете на кубчета.
- Разтопете маслото в тиган или тенджера.
- Добавете пънчетата на гъбите и ги сотирайте, докато омекнат.
- Добавете мащерката и чесъна, и оставете на котлона за още 1 мин.
- Свалете от котлона и махнете стръка мащерка.
- Добавете пармезана.
- Напълнете горната част (кошничките) на гъбите с плънката.
- Нарежете всеки от слайсовете моцарела на по 3/4 парчета, така че да получите общо 10 парченца.
- Ако е необходимо, добавете сол и черен пипер на вкус.
- На дъното на кошницата Air Fryer поставете хартия за печене.
- Изберете програмата BAKE (ПЕЧЕНЕ) и настройте температурата на 196°C и време за готвене 16 минути.
- Когато уредът сигнализира с Add food, подредете гъбите в кошницата.
- Печете, докато моцарелата придобие кафеникав загар.
на начоса с телешка кайма
- Сотирайте каймата, като я раздробите така, че да не става на бучки.
- Преди да придобие кафеникав загар, добавете лука, лютата чушка и по 1/2 ч.л. от солта и черния пипер.
- Сотирайте ги за няколко минути, докато лукът придобие прозрачен цвят.
- Добавете доматите и след около 2 мин. свалете от котлона.
- На дъното на кошницата Air Fryer поставете хартия за печене.
- Изберете програмата BROIL/GRILL (ГРИЛ) и време за готвене 7 минути.
- Когато уредът сигнализира с Add food, поставете внимателно тортила чипса.
- Разпределете сместа с каймата върху тортила чипса.
- Поръсете с микса от сирена.
- Печете, докато сирената придобият кафеникав загар.
- Сервирайте като украсите ястията с кориандър.