2с.л.кокосов сос Amino стил терияки(алтернатива на соевия сос)
1с.л.бял оцет
2ч.л.зехтин
1ч.л.сусамово масло
1с.л.мед
1/4ч.л.кърилюспи лют червен пипер
3бр.скилидки чесънсмлени
1бр.сладък картофголям, обелен и нарязан спираловидно на нудли
450гр.гъби шийтакенарязани на филийки
1ч.ч.зеленчуков бульон
1/4ч.ч.пресен магданознарязан
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
В голяма купа разбъркайте кокосовия сос, оцет, зехтин, сусамово масло, мед, лют червен пипер и чесън.
Поставете нудлите от сладък картоф и гъбите шийтаке в соса и разбъркайте внимателно, така че да ги покриете добре. Покрийте с чиния или алуминиево фолио и оставете да поемат ароматите в хладилник за 30 минути.
Във вътрешния съд на Instant Pot добавете зеленчуковия бульон. Поставете решетката за готвене на пара. Поставете кошницата за готвене на пара върху нея. Изсипете купата с картофени нудли и гъби в кошницата. Поставете капака за готвене под налягане.
Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на 3 минути.
Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено за 5 минути, след което освободете бързо останалата пара (QR).
Instantpot.bg използва бисквитки (cookies) за правилното функциониране на сайта, за да Ви улесни в пазаруването и да предостави най-доброто преживяване. Ако продължите да използвате сайта, приемаме, че сте съгласни с това.