4бр.слайса беконпредварително изпечен и нарязан на парченца (можете да го приготвите предварително във Vortex Air Fryer за 8 мин. на 190˚С)
4бр.яйца
магданоз или лук (ситно нарязан) за гарнитура
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Следвайте инструкциите на опаковката за размразяване и разгъване на бутер тестото. Поставете го върху леко набрашнена повърхност и го нарежете на четири квадрата.
Изберете програма AIR FRY (ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ), настройте температурата на 198°C и времето за готвене на 10 мин. за рохки яйца с разтичащ се жълтък или около 15 мин. за добре сготвени яйца, след което натиснете Start, за да започне предварителното загряване на уреда.
Когато уредът сигнализира с Add food, поставете квадратчетата от бутер тесто в кошницата, върху предварително намазнената приставка. Ако е необходимо, гответе на порции.
След 5 мин., докато тестото е още в кошницата, с помощта на лъжица натиснете всяка бутерка в средата, така че да направите “гнездо“. Бъдете внимателни да не притиснете по краищата.
Поръсете с 1/4 от сиренето върху всяко гнездо и избутайте леко настрани, така че да огради гнездото. Поръсете с 1/4 от вече приготвения бекон около сиренето.
Внимателно счупете по едно яйце върху всяко гнездо, след което върнете кошницата в отделението за готвене, за да продължите с готвенето.
Когато на дисплея се изпише надпис Turn Food (Обръщане/Разбъркване на храната), не е нужно да правите нищо.
Когато времето за готвене изтече, проверете дали яйцата са достигнали желаната степен на приготвяне.
Повторете стъпкиот 2 до 8 за останалите две квадратчета от бутер тесто.
Сервирайте топли, гарнирани с нарязания магданоз или лук.
ТАГОВЕ яйца, чедър, бекон, air fryer, vortex, бутер тесто
Instantpot.bg използва бисквитки (cookies) за правилното функциониране на сайта, за да Ви улесни в пазаруването и да предостави най-доброто преживяване. Ако продължите да използвате сайта, приемаме, че сте съгласни с това.