Макарони Болонезе с чедър
Оборудване
- 1 бр. Допълнителен съд за печене или 4 бр. керамични купи
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 3 ч.ч. макарони
- 450 гр. телешкa кайма
- 1 бр. лук ситно нарязан
- 3 бр. скилидки чесън смлени
- 1/8 ч.л. индийско орехче
- 1/2 ч.л. риган
- 1 бр. дафинов лист
- 1 ч.л. сос Уорчестър
- 1/2 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 1 ч.л. лют сос (по избор)
- 2 ч.л. Дижонска горчица
- 3 ч.ч. пилешки бульон
- 2 ч.ч. сирене чедър
- 1/4 - 2/3 ч.ч. сметана за готвене
- 1 с.л. олио
- 1 бр. връзка магданоз прясно нарязан
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Изберете програмата SAUTE (СОТИРАНЕ). Когато уредът загрее, добавете олиото и го оставете да се нагорещи за около 2 минути.
- Добавете каймата и лука. Сотирайте ги, като разбърквате често, докато лукът стане прозрачен и каймата придобие златист цвят.
- Добавете чесъна и разбъркайте.
- Към получената смес добавете индийското орехче, черния пипер, солта, дафиновия лист и ригана, и разбъркайте.
- Добавете лютия сос, Дижонската горчица и бульона.
- Когато бульонът закъкри, добавете макароните. Уверете се, че течността ги покрива (ако е необходимо, добавете 1/2 ч.ч. вода).
- Поставете капака за готвене под налягане. Изберете програмата PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на High Pressure (Високо налягане) и време за готвене 3 минути, и натиснете Start.
- След като програмата приключи, освободете бързо (ръчно) налягането.
- Отворете капака и добавете сиренето чедър към макароните.
- Разбъркайте и добавете сметаната (количеството е според вашите предпочитания).
- Изсипете макароните в подходящ допълнителен съд или ги разпределете в керамични купички.
- Поръсете с допълнително чедър.
- Почистете вътрешния съд, подсушете го и го поставете отново в уреда.
- На дъното на вътрешния съд поставете решетката за готвене на пара и върху нея подредете купичките или допълнителния съд с макароните.
- Поставете капака Air Fryer върху уреда. Изберете програмата BROIL/GRILL (ГРИЛ) и време за готвене 7 минути, и натиснете Start.
- Запечете до получаване на златиста коричка.
- Поръсете с магданоз и сервирайте ястието топло.
Бързо и много вкусно.
Много вкусно се получи! Възхитена съм от уреда и го препоръчвам с две ръце!