Информация за кампанията Black Friday - вижте ТУК

Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

 

Инстант Пот | Рецепта за Макарони Болонезе с чедър

Макарони Болонезе с чедър

5* от 4 гласа
Instant Brands Culinary Team
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 5 мин
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 15 мин
ТИП ЯСТИЕ Основно ястие, Снак, Детско меню
КУХНЯ Американска, Модерна
ПОРЦИИ 4

Оборудване

  • 1 бр. Допълнителен съд за печене или 4 бр. керамични купи

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 3 ч.ч. макарони
  • 450 гр. телешкa кайма
  • 1 бр. лук ситно нарязан
  • 3 бр. скилидки чесън смлени
  • 1/8 ч.л. индийско орехче
  • 1/2 ч.л. риган
  • 1 бр. дафинов лист
  • 1 ч.л. сос Уорчестър
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. лют сос (по избор)
  • 2 ч.л. Дижонска горчица
  • 3 ч.ч. пилешки бульон
  • 2 ч.ч. сирене чедър
  • 1/4 - 2/3 ч.ч. сметана за готвене
  • 1 с.л. олио
  • 1 бр. връзка магданоз прясно нарязан

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Изберете програмата SAUTE (СОТИРАНЕ). Когато уредът загрее, добавете олиото и го оставете да се нагорещи за около 2 минути.
  • Добавете каймата и лука. Сотирайте ги, като разбърквате често, докато лукът стане прозрачен и каймата придобие златист цвят.
  • Добавете чесъна и разбъркайте.
  • Към получената смес добавете индийското орехче, черния пипер, солта, дафиновия лист и ригана, и разбъркайте.
  • Добавете лютия сос, Дижонската горчица и бульона.
  • Когато бульонът закъкри, добавете макароните. Уверете се, че течността ги покрива (ако е необходимо, добавете 1/2 ч.ч. вода).
  • Поставете капака за готвене под налягане. Изберете програмата PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на High Pressure (Високо налягане) и време за готвене 3 минути, и натиснете Start.
  • След като програмата приключи, освободете бързо (ръчно) налягането.
  • Отворете капака и добавете сиренето чедър към макароните.
  • Разбъркайте и добавете сметаната (количеството е според вашите предпочитания).
  • Изсипете макароните в подходящ допълнителен съд или ги разпределете в керамични купички.
  • Поръсете с допълнително чедър.
  • Почистете вътрешния съд, подсушете го и го поставете отново в уреда.
  • На дъното на вътрешния съд поставете решетката за готвене на пара и върху нея подредете купичките или допълнителния съд с макароните.
  • Поставете капака Air Fryer върху уреда. Изберете програмата BROIL/GRILL (ГРИЛ) и време за готвене 7 минути, и натиснете Start.
  • Запечете до получаване на златиста коричка.
  • Поръсете с магданоз и сервирайте ястието топло.
ТАГОВЕ макарони, телешка кайма, сметана, риган, дафинов лист, дижонска горчица, чедър, чесън, индийско орехче, лук, пилешки бульон

2 отговорa за "Рецепта за Макарони Болонезе с чедър"

  1. 5 звезди
    Много вкусно се получи! Възхитена съм от уреда и го препоръчвам с две ръце!

5 from 4 votes (2 ratings without comment)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата




Максималният размер на файла за качване: 10 MB. Можете да качите: снимка. Пуснете файловете тук

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. (вкл. ДДС)
0.00 лв.