Класическа баница в комбиниран мултикукър
Оборудване
- Хартия за печене
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 6-8 бр. кори за баница фини
- 1 бр. яйце
- 50 гр. кисело мляко
- 150 гр. сирене
- мазнина за намазняване на корите
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Разбийте яйцето в удобна купа на ръка.
- Добавете киселото мляко и отново разбийте на ръка.
- Натрошете сиренето.
- Отделете 2 кори и ги намазнете добре, може да използвате и четка. Разпределете отгоре част от количеството смес яйце и мляко. Поръсете обилно с част от натрошеното сирене.
- Навийте корите на руло и го поставете на дъното на вътрешния съд, върху леко намазнената хартия за печене.
- Повторете същите стъпки и за останалите кори.
- Настройте уреда на програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ), степен 4*, за време 14 минути за рула от 2 пласта кори и 15 минути за рула с 3 пласта кори. Натиснете START.
- Поставете и затоврете капака за готвене под налягане.
- Когато програмата приключи, запечете отгоре на програма ROAST (ПЕЧЕНЕ), като настроите температура на 170оС и времето за готвене на 8 минути за рула с 2 пласта кори и 9 минути за рула с 3 пласта кори.