Хрупкав нахут с чесън и подправки
Оборудване
- Instant Vortex Plus Air Fryer
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 400 гр. нахут (от консерва)
- 2 ч.л. чесън на прах
- 2 ч.л. лук на прах
- 1 ч.л. мащерка (сушена)
- 1 ч.л. черен пипер смлян
- зехтин
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Отцедете и изплакнете нахута и го подсушете старателно с кухненска хартия.
- Разпределете нахута равномерно върху приставката за готвене в кошницата или в удобна малка тавичка (подходяща за употреба във фурна).
- Изберете програма AIR FRY (ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ), настройте температурата на 200°C и времето за готвене на 17 мин., след което натиснете Start.
- Когато уредът сигнализира с Add food (Добавяне на храна), внимателно извадете кошницата и полейте нахута със зехтин, след което поставете обратно кошницата.
- Когато уредът сигнализира с Turn food (Обръщане/Разбъркване на храната), разбъркайте нахута.
- Наблюдавайте нахута през последните 2 минути от фазата на готвене и спрете програмата, когато нахутът стане с наситен златист цвят и хрупкав.
- Междувременно смесете всички подправки и след като нахутът е готов го добавете към тях, за да го овкусите.
- Сервирайте топло или студено.