Гнезда
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 600 гр. кайма
- 300 гр. картофи измити
- 1 бр. зелена чушка настъргана
- 3 бр. яйце за гнездата (1 бр. за гнездата и 2 бр. за пълнежа)
- 1 бр. глава лук (30 гр.) нарязан на ситно
- 2 бр. домати нарязани на шайби
- 100 гр. кашкавал настърган
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 1/2 ч.л. пушен червен пипер
- 2 с.л. магданоз нарязан на ситно
- 1 ч.л. соев сос
- 1/2 ч.л. сол
- щипка чили по желание
- 1 с.л. олио
- галета
- 1 ч.ч. вода
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Във вътрешния съд поставете мултифункционалната решетка и добавете водата.
- Подредете картофите върху решетката.
- Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и времето за готвене на 8 минути (за средно големи картофи)*.
- Когато програмата приключи, освободете бързо (ръчно) налягането.
- Извадете решетката с картофите и ги оставете да изстинат, преди да ги обелите.
- Настържете картофите на ситно ренде.
- В купа смесете каймата, яйцето, чушката, лука, картофите и подправките.
- Ако сместа е по-суха, добавете олиото.
- Намазнете ръцете си и оформете гнездата.
- В чиния изсипете галетата** и потопете долната страна на гнездата в нея. Оставете гнездата в чинията.
- Почистете вътрешния съд след приготвянето на картофите, подсушете го и го поставете отново в уреда.
- В купа смесете кашкавала и яйцата.
- Настройте програма AIR FRY (ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ), температурата на 185˚С и времето за готвене на 20 минути, след което натиснете Start.
- Когато уредът сигнализира с Add food, оставете кошницата да загрее за още 3 минути.
- Намазнете внимателно кошницата и поставете гнездата. Ако е необходимо, печете на порции.
- Печете в продължение на 8 минути, след което отстранете капака и добавете по 1 с.л. от пълнежа с кашкавал и по 1 шайба домат върху всяко гнездо.
- Поставете отново капака и допечете гнездата за оставащото време.
- Ако печете гнездата на порции, повторете стъпки от 13 до 17, до изпичането на всички гнезда.
Благодаря ви, ще се пробва