Понички с ябълков пълнеж
Jess: The Culinary Cartel
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 15 мин мин
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 18 мин мин
ТИП ЯСТИЕ Закуска, Десерт
Тип уред Еър Фрайър/Фурна
на ябълковия пълнеж В тиган поставете ябълките, 1 с.л. вода, канелата, захарта и ванилията.
Похлупете тигана и гответе ябълките на силна степен, докато омекнат (за около 3-5 минути ).
В друг съд смесете царевичното брашно и 2 с.л. вода.
Добавете получената каша към ябълките. Бъркайте без прекъсване за около 1 минута , докато сосът се сгъсти, след това отместете от котлона.
на тестото В купа смесете брашното, киселото мляко, маслото, захарта и солта, така че да се получи меко и лепкаво тесто.
Оформете тестото на топка, след което го нарежете на 8 равни части.
Оформете всяка част на топка и разточете с точилка, така че да се получи кръг с дебелина около 0.5 см.
Разпределете равномерно ябълковата смес върху всяко получено парче тесто. Сгънете го и го притиснете в краищата, за да обхванете пълнежа.
Изберете програма BAKE (ПЕЧЕНЕ) , настройте температурата на 170°C и времето за готвене на 11 минути, след което натиснете бутона Start.
Когато уредът сигнализира с Add food , поставете поничките в кошницата.
на сместа за поръсване Докато поничките се пекат, смесете в купа пудрата захар и канелата.
В друга купичка разтопете маслото.
Когато програмата приключи, извадете поничките от кошницата и ги намажете с разстопеното масло, след което ги поръсете с пудрата захар и канелата.
Сервирайте поничките топли, като ги гарнирате със сладолед или карамелен топинг.
ТАГОВЕ захар, царевично брашно, канела, μήλα, масло, брашно, кисело мляко
Instantpot.bg използва бисквитки (cookies) за правилното функциониране на сайта, за да Ви улесни в пазаруването и да предостави най-доброто преживяване. Ако продължите да използвате сайта, приемаме, че сте съгласни с това. Ок Политика за поверителност