Пица с блат от тиквички
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за блата
- 500 гр. тиквички настъргани
- 2 бр. яйца
- 40 гр. крема сирене
- 2 ч.л. риган нарязан на ситно
- 1 бр. малка скилидка чесън пресован
- 1/2 ч.л. сол
за плънката
- мортадела или прошуто кото
- моцарела
- натурални маслини изчистени от костилките
- чери домати
- кашкавал настърган
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Настържете и посолете тиквичките, и ги оставете за кратко, за да се отцедят от водата. Прецедете ги много хубаво през тензух или цедка.
- Смесете тиквичките с крема сиренето, яйцата и подправките.
- Разнесете сместа на тънък слой върху хартия за печене.
- Изберете програма ROAST (ПЕЧЕНЕ), настройте температурата на 180˚С и времето за готвене на 8-10 минути.
- Когато уредът сигнализира с Add food, поставете сместа в кошницата.
- Когато блатът е готов, върху него подредете парчета мортадела, маслини, домати, моцарела и поръсете с настърган кашкавал. Запечете на 180˚С за 3 минути.