Пиле териаки с кашу
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 4 с.л. соев сос
- 1 с.л. сусамово олио
- 1 с.л. териаки сос
- 2 с.л. студена вода
- 1 ч.л. джинджифил на прах
- 3 с.л. захар
- 1 ч.л. царевично нишесте
- 2 бр. пилешки гърди обезкостени, нарязани на хапки
- 2 бр. връзки зелен лук нарязани на кръгчета
- 1 бр. червена чушка нарязана на малки кубчета
- 4 с.л. соев сос
- 1/2 ч.л. зехтин
- 1/4 ч.л. млян черен пипер
- 1/2 ч.ч. кашу
за гарнитура
- Бял ориз сварен
- Зелен лук ситно нарязан
- 2 с.л. сусам
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- В тенджера или мултикукър добавете соевия сос, сусамовото олио, соса териаки, водата, половината от джинджифила, захарта и царевичното нишесте. Оставете сместа да заври на умерена степен на температурата, като разбърквате. Гответе около 1 минута. Премахнете тенджерата от котлона или изключете програмата на мултикукъра.
- Поставете пилешките гърди върху дъска за рязане и начукайте месото, за да стане по-крехко и сочно.
- В купа смесете пилешкото месо със зеления лук, червената чушка, соевия сос, зехтина, останалия джинджифил и черния пипер.
- Покрийте маринованото месо и го оставете в хладилник за поне 30 минути. За още по-вкусни резултати го оставете за цяла нощ.
- Изберете програма ROAST (ПЕЧЕНЕ), настройте температурата на 200˚С и времето за готвене на 12 минути.
- Когато уредът сигнализира с Add food, поставете месото в кошницата.
- Когато програмата приключи, извадете пилешкото месо и го поставете в купа. Добавете към него приготвения сос и кашуто.
- Сервирайте месото топло с гарнитура от сварен ориз и поръсено със зелен лук и сусам.
Супер манджа!