Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

 

Рецепта за Патладжан с домати и нахут

Патладжан с домати и нахут

Все още няма оценка
Instant Culinary Team
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 10 мин
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 20 мин
ТИП ЯСТИЕ Основно ястие, Компонент
КУХНЯ Средиземноморска, Модерна
ПОРЦИИ 2

Оборудване

  • Съд, подходящ за топлинна обработка

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 1 бр. голям патладжан нарязан на едри парчета
  • 1 ч.л. подправка Азиатски микс
  • 3 бр. скилидки чесън смлян
  • 1 бр. консерва домати
  • 1 бр. консерва нахут изплакнат и отцеден
  • 2/3 ч.ч. гръцки йогурт или кисело мляко
  • 2-3 щипки копър ситно нарязан
  • 2-3 щипки магданоз ситно нарязан
  • 2 с.л. ядки по избор
  • 2 бр. тортили или арабски питки
  • зехтин
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Нарежете патладжана на големи парчета и го поръсете със сол. Оставете го настрани за около 5 минути, за да се премахне горчивият вкус.
  • Подсушете патладжана, избършете излишната сол и го намажете със зехтин.
  • Изберете програма AIR FRY (ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ), настройте температурата на 185˚С и времето за готвене на 10 минути.
  • Когато уредът сигнализира с Add food, поставете патладжана в кошницата.
  • Докато патладжанът се приготвя, в купа смесете чесъна и азиатската подправка, и поръсете със зехтин.
  • Когато патладжанът е готов, го преместете в купа и към него прибавете 2/3 от чесновата подправка.
  • В допълнителен съд поставете доматите и нахута, и разбъркайте с останалата чеснова подправка. Поръсете със сол и черен пипер.
  • Най-отгоре добавете патладжана, потапяйки го в соса.
  • Изберете програма AIR FRY (ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ), настройте температурата на 185˚С и времето за готвене на 10 минути.
  • В купа смесете киселото мляко, копъра и магданоза. Овкусете със сол и черен пипер.
  • Когато програмата за готвене приключи, извадете ястието и поставете тортилите за 1-2 минути, и ги запечете на 200°C.
  • За да сервирате, разпределете обилен слой от сместа с кисело мляко и подправки върху тортилата. Отгоре добавете сместа от патладжани, домати и нахут. Напръскайте със зехтин, поръсете с ядки по избор за хрупкавост и украсете с допълнителни стръкчета копър, по желание.
ТАГОВЕ нахут, домати, патладжан

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата




Максималният размер на файла за качване: 10 MB. Можете да качите: снимка. Пуснете файловете тук

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. (вкл. ДДС)
0.00 лв.