Рецепта за Пържоли с майонеза и соев сос
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 3 бр. свински пържоли
- 2 с.л. олио
- 1 с.л. соев сос
- 1 с.л. майонеза
- 1 с.л. портокалов сок
- 1/2 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 150 мл. гореща вода*
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- В купа смесете соевия сос, майонезата, портокаловия сок, черния пипер и солта.
- Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на висока степен и оставете уреда да загрее.
- Добавете олиото и поставете пържолите. Запечатайте ги за 3-4 минути.
- Обърнете пържолите от другата страна. Полейте ги от зачервената страна с по 1 с.л. от соса. Оставете пържолите да се запечатат и от другата страна за 2-3 минути, след което изключете програмата.
- Обърнете пържолите и ги полейте и от втората страна с останалия сос.
- Добавете врялата вода покрай пържолите и похлупете уреда с капака за готвене под налягане или с капак от закалено стъкло.
- След 2 минути отворете капака и деглазирайте дъното на вътрешния съд с шпатула, под пържолите също, за да се уверите, че сте отстранили всички полепнали частици.
- Поставете капака за готвене под налягане и настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на ниско налягане (Lo)** и времето за готвене на 15 минути.
- Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено за 5-10 минути, след което освободете бързо останалата пара.
- Отворете капака и изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на висока степен. Оставете за 3-4 минути, докато течността се редуцира.
- Сервирайте с любимата Ви гарнитура.
Чудесна рецепта, изпробвах я с котлет и със свински врат и двата варианта се получиха супер.
Малко по-солени станаха за моя вкус, но въпреки това много вкусни.
Макар че не успяхме да ползваме самия сос след като бяха готови, някак се отдели мазнината и не беше подходящ.
Но, определено пак ще си правим от тях.
Много добре стават с уникален аромат