В купа смесете соевия сос, майонезата, портокаловия сок, черния пипер и солта.
Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на висока степен и оставете уреда да загрее.
Добавете олиото и поставете пържолите. Запечатайте ги за 3-4 минути.
Обърнете пържолите от другата страна. Полейте ги от зачервената страна с по 1 с.л. от соса. Оставете пържолите да се запечатат и от другата страна за 2-3 минути, след което изключете програмата.
Обърнете пържолите и ги полейте и от втората страна с останалия сос.
Добавете врялата вода покрай пържолите и похлупете уреда с капака за готвене под налягане или с капак от закалено стъкло.
След 2 минути отворете капака и деглазирайте дъното на вътрешния съд с шпатула, под пържолите също, за да се уверите, че сте отстранили всички полепнали частици.
Поставете капака за готвене под налягане и настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на ниско налягане (Lo)** и времето за готвене на 15 минути.
Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено за 5-10 минути, след което освободете бързо останалата пара.
Отворете капака и изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на висока степен. Оставете за 3-4 минути, докато течността се редуцира.
Сервирайте с любимата Ви гарнитура.
Бележки
*Гореща вода - 150 мл. за уредите, чийто вътрешен съд е с плоско дъно и 200-220 мл. за другите модели Instant Pot, които имат лека издутина на дъното.**При уреди без възможност за настройка на ниска степен на налягането, времето за готвене е 10 минути.
Малко по-солени станаха за моя вкус, но въпреки това много вкусни. Макар че не успяхме да ползваме самия сос след като бяха готови, някак се отдели мазнината и не беше подходящ. Но, определено пак ще си правим от тях.
Instantpot.bg използва бисквитки (cookies) за правилното функциониране на сайта, за да Ви улесни в пазаруването и да предостави най-доброто преживяване. Ако продължите да използвате сайта, приемаме, че сте съгласни с това.
А как се подреждат 3 пържоли във вътрешния съд? При мен макс 2 се събраха
Здравейте,
Броят на пържолите, които можете да добавите, зависи от тяхната големина, както и от вместимостта на вътрешния съд.
Станаха чудесни! Рецептата е успешна!
Чудесна рецепта, изпробвах я с котлет и със свински врат и двата варианта се получиха супер.
Малко по-солени станаха за моя вкус, но въпреки това много вкусни.
Макар че не успяхме да ползваме самия сос след като бяха готови, някак се отдели мазнината и не беше подходящ.
Но, определено пак ще си правим от тях.
Много добре стават с уникален аромат