Овесени ядки с фъстъчено масло и шоколад
Оборудване
- Допълнителен съд с подходящ размер
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 50 гр. овесени ядки
- 220 мл. бадемово мляко
- 80 мл. вода
- 1 ч.л. зехтин
- 2 1/2 с.л. какао на прах по желание
- 2 с.л. с.л кленов сироп
- 2 с.л. фъстъчено масло
- черен шоколад
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Намазнете допълнителния съд.
- Добавете млякото, водата, овесените ядки, какаото и кленовия сироп в съда и ги разбъркайте добре.
- Добавете 250 мл. вода във вътрешния съд и поставете решетката за готвене на пара.
- Поставете съда върху решетката.
- Поставете херметичния капак и настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и времето за готвене на 4 минути.
- Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено за 10 минути, след което освободете бързо (ръчно) останалото налягане.
- Разбъркайте добре преди сервиране и отгоре добавете фъстъченото масло и черния шоколад.
Мимммм…..уникални и любими!
Поредната хубава рецепта!
Много нестандартен и вкусен десерт!
Препоръчвам да се охлади хубаво в хладилник преди консумация.