Мъфини от кайма и коприва
Оборудване
- Силиконови форми за мъфини
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за каймата
- 500 гр. смляно свинско месо
- 1 бр. яйце
- 1 ч.л. сол
- черен пипер на вкус
- кимион на вкус
- магданоз на вкус
- пресен лук на вкус
за плънката
- 4 бр. яйца
- 60 гр. крема сирене
- 60 гр. настърган кашкавал
- 60 гр. коприва
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Смесете каймата, яйцето и подправките.
- Оформете топки и ги поставете в силиконовите формички, така че да станат като кошнички.
- Запарете копривата с вряла вода, след което я прецедете, измийте и нарежете.
- В купа смесете и разбийте яйцата и крема сиренето.
- Добавете кашкавала и копривата, и разбъркайте с шпатула. Разпределете сместа в кошничките.
- Изберете програма ROAST (ПЕЧЕНЕ), настройте температурата на 175˚С и времето за готвене на 10 минути.
- Когато програмата приключи, ги оставете кошничките да се охладят за кратко, сервирайте и им се насладете.