Лимончело, приготвено на Су вид
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
За водката с лимон
- 5 бр. лимони
- 375 мл. водка
За сиропа
- 250 мл. вода
- 200 гр. захар
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
За водката с лимон
- Настържете кората на лимоните. Поставете коричките и водката в торбичка за вакуумиране. Уверете се, че сте я затворили добре.
- Във вътрешния съд на Instant Pot добавете вода до линията 2/3.
- Затворете капака и изберете програма SOUS VIDE (СУ ВИД). Настройте температурата на 60°C.
- След като водата достигне указаната температура, потопете торбичките с водка и лимон във водата и се уверете, че са изцяло потопени под повърхността на водната баня. Поставете капака и бутона/ключа в позиция Vent или според инструкциите на Вашия уред.
- Гответе в продължение на от 1 до 3 часа.
- Когато програмата приключи, извадете торбичката и я поставете внимателно в ледена вода ( 1/2 лед и 1/2 вода) за 15-20 минути. Прецедете сместа, като изхвърлите твърдите частици лимон.
За сиропа
- Смесете водата и захарта, и изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на ниска или средна степен. Оставете уреда да загрее.
- Разбърквайте от време на време, докато захарта се разтвори напълно.
- Изключете програмата и оставете сиропа да се охлади. Сиропът може да се съхранява в хладилник в продължение на няколко седмици.
Приготвяне
- Смесете водката с лимон и сиропа, и оставете сместа да престои една нощ в хладилника, за да се слеят ароматите.
- Лимончелото е готово за употреба и може да се съхранява в хладилник в продължение на няколко седмици.