Настържете кората на лимоните. Поставете коричките и водката в торбичка за вакуумиране. Уверете се, че сте я затворили добре.
Във вътрешния съд на Instant Pot добавете вода до линията 2/3.
Затворете капака и изберете програма SOUS VIDE (СУ ВИД). Настройте температурата на 60°C.
След като водата достигне указаната температура, потопете торбичките с водка и лимон във водата и се уверете, че са изцяло потопени под повърхността на водната баня. Поставете капака и бутона/ключа в позиция Vent или според инструкциите на Вашия уред.
Гответе в продължение на от 1 до 3 часа.
Когато програмата приключи, извадете торбичката и я поставете внимателно в ледена вода ( 1/2 лед и 1/2 вода) за 15-20 минути. Прецедете сместа, като изхвърлите твърдите частици лимон.
За сиропа
Смесете водата и захарта, и изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на ниска или средна степен. Оставете уреда да загрее.
Разбърквайте от време на време, докато захарта се разтвори напълно.
Изключете програмата и оставете сиропа да се охлади. Сиропът може да се съхранява в хладилник в продължение на няколко седмици.
Приготвяне
Смесете водката с лимон и сиропа, и оставете сместа да престои една нощ в хладилника, за да се слеят ароматите.
Лимончелото е готово за употреба и може да се съхранява в хладилник в продължение на няколко седмици.
Instantpot.bg използва бисквитки (cookies) за правилното функциониране на сайта, за да Ви улесни в пазаруването и да предостави най-доброто преживяване. Ако продължите да използвате сайта, приемаме, че сте съгласни с това.