Рецепта за Вегетарианско чили със сладък картоф и черен боб

 

Инстант Пот | Рецепта за Вегетарианско чили със сладък картоф и черен боб

Вегетарианско чили със сладък картоф и черен боб

Maryea Flaherty
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 15 мин.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 27 мин.
ТИП ЯСТИЕ Основно ястие
КУХНЯ Мексиканска, Модерна
ПОРЦИИ 6

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 225 гр. черен боб сух, накисва се предварително за 4-8 часа
  • 1 с.л. зехтин или масло от авокадо
  • 1 бр. глава лук средна, обелен и нарязан на кубчета
  • 3 бр. скилидки чесън смлени
  • 2 бр. сладък картоф средно големи, обелени и нарязани на кубчета около 2.5 см.
  • 1 1/2 с.л. чили на прах
  • 2 ч.л. кимион на прах
  • 1 ч.л. сол
  • 1/4 ч.л. черен пипер
  • 1/4 ч.л. пушен червен пипер
  • 1/4 ч.л. канела на прах
  • 800 гр. домати нарязани на кубчета
  • 750 мл. зеленчуков бульон
  • 160 гр. доматено пюре

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ).
  • Във вътрешния съд на Instant Pot добавете и загрейте зехтина. Добавете лука и задушете, докато омекне, за около 5-6 минути. Добавете чесъна и задушете за още 30 секунди.
  • Добавете накиснатия и вече отцеден боб, сладките картофи, чили на прах, кимион, сол, черен пипер, червен пипер, канела, домати, бульон и доматено пюре. Разбъркайте добре, за да се смесят и деглазирайте с помощта на дървена шпатула, за да отлепите покафенели и загорели парченца от дъното на вътрешния съд.
  • Спрете програмата с CANCEL (ОТКАЗ). Поставете капака за готвене под налягане.
  • Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на 20 минути.
  • Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено за 10 минути, след което освободете бързо останалата пара (QR).

Съвети

Накиснете предварително боба: Поставете сухия боб в голяма купа и залейте с 5 чаши вода. Оставете да кисне при стайна температура за 4–8 часа. Отцедете зърната.
ТАГОВЕ канела, кимион, сладък картоф, черен боб, чили
Умения

Публикувано на

21/01/2021

Изпращане на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата