Почистете главата чесън, като отстраните горната (изсъхналата) й част и я поставете в алуминиево фолио.
Овкусете чесъна с олио, сол и черен пипер и го увийте във фолиото.
Изберете програмата AIR FRY(ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ) и настройте температурата на 190° C и времето за готвене на 15 минути.
Когато уредът сигнализира с Add food, поставете чесъна в кошницата.
Когато програмата приключи, чесънът трябва да бъде златист, мек и кремообразен. Ако е необходимо, го върнете в уреда за още 5 минути.
Докато чесъна се приготвя, подгответе хляба. С помощта на форма за сладки или нож изрежете кръг с диаметър около 6-8 см.
След това изрежете втори, по-малък кръг.
Като използвате друга филия хляб, изрежете дълъг правоъгълник, достатъчно широк и достатъчно дълъг, за да покрие изцяло стените на купичката. (Тези 3 парчета нарязан хляб ще оформят външната обвивка на суфлето. Повторете тази стъпка на рязане за всички купички).
Когато чесънът е готов, го извадете от фолиото и го изсипете в купичка.
Към чесъна добавете маслото, магданоза, сол и черен пипер на вкус, и разбъркайте добре.
В друга купа смесете сирената, които сте избрали, крема сиренето, горчицата и червения пипер.
Намажете с чесновото масло всяко от изрязаните парчета хляб от едната страна.
Поставете по-големия кръг в малка купичка с намазаната страна надолу, към дъното й.
Поставете правоъгълника от вътрешната страна на купичката, около стените й.
Леко притиснете хляба там, където двете части се съединяват, така че да се запечатат.
Напълнете приготвената купичка с микса от сирена, оставяйки малко пространство за капачето.
Поставете капачето и го притиснете леко, за да се запечатат двете части на хляба.
Покрийте купичките с алуминиево фолио и пробийте малки дупчици с клечка, за да излиза парата.
Повторете стъпките за всички купички.
Изберете програмата AIR FRY(ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ) и настройте температурата на 175°C и времето за готвене на 20 минути.
Когато уредът сигнализира с Add food, подредете купичките в кошницата.
5 минути преди края на програмата, отстранете фолиото на купичките, за да придобият златиста коричка.
Когато програмата приключи, извадете купичките и ги оставете за няколко минути да си „починат“.
Извадете съдържанието на купичките, като ги обърнете към чиния и се насладете на хрупкаво чесново суфле с микс от сирена.
Изключително сполучлива рецепта, много вкусно и интересно предложение, всички вкъщи останаха очаровани от вкуса и не стигнаха 🙂